OTS: V Číne sa konal veľtrh Canton Fair

TASR, 1. októbra 2012 9:00

112. veľtrh Canton Fair

- "Podpora životne dôležitého obchodu s pomocou zahraničných účastníkov"

GUANGZHOU, Čína, 1. október 2012 /PRNewswire/ -- Zástupcovia z 25 zahraničných konzulátov so sídlom v meste Guangzhou sa 19. septembra zúčastnili v hlavnom meste provincie Guangdong na galavečere s vynikajúcim jedlom a zábavou, aby oslávili tohtoročný Jesenný festival. Tento populárny festival známy aj pod názvom Mesačný festival je súčasťou podujatí v Číne už viac než 2 000 rokov.

Cieľom tohto podujatia organizovaného spoločne Čínskym centrom pre zahraničný obchod (China Foreign Trade Centre) a Ministerstvom zahraničných vecí provincie Guangdong (Foreign Affairs Office of Guangdong Province) bolo poďakovať sa účastníkom veľtrhu Canton Fair za ich dlhoročnú podporu. Na tomto príjemnom večere, ktorý sa konal na jachte Chateau Star River Hotel, sa zúčastnili aj Wang Zhiping, riaditeľ Čínskeho centra pre zahraničný obchod, Liu Jianjun, zástupca riaditeľa Čínskeho centra pre zahraničný obchod a Li Jian, tajomník ministra zahraničných vecí provincie Guangdong.

Li Jian sa poďakoval všetkým konzulátom a podnikateľom z príslušných krajín za pomoc pri úspešnom rozvoji veľtrhu Canton Fair v priebehu rokov, Vo svojom prejave Wang Zhiping poznamenal, že 120 000 návštevníkov (60 % z celkového počtu) na 111. veľtrhu Canton Fair pochádza z krajín, ktoré majú v Guangzhou konzulát. Súčasne pozval všetkých hostí na 112. veľtrh Canton Fair a vyjadril úprimnú nádej, že na ďalšom ročníku veľtrhu sa zúčastní ešte viac návštevníkov a vystavovateľov zo zahraničia.

Napriek všeobecnému poklesu globálnej ekonomiky ostáva veľtrh Canton Fair so svojou 55-ročnou históriou vysoko ziskovým a prestížnym podujatím. Tento veľtrh, na ktorom sa uzatvára neprekonateľné množstvo obchodov s výstavnou plochou viac než 1 milión štvorcových metrov, je široko uznávaný ako najlepší spôsob vstupu na čínsky trh. 111. ročník veľtrhu, ktorý sa skončil v máji, prilákal viac než 210 000 návštevníkov z celého sveta a zohráva dôležitú úlohu v trvalom udržaní medzinárodného obchodu.

Veľtrh Canton Fair posilňuje ekonomické väzby Číny so zvyškom sveta a konzuláty v Guangzhou zohrávajú v tomto procese veľmi dôležitú úlohu. Zamestnanci zastupiteľských úradov sa pravidelne zúčastňujú na rôznych dôležitých akciách a sprevádzajú skupiny podnikateľov počas ich návštevy veľtrhu. Úzkou spoluprácou s Čínskym centrom pre zahraničný obchod prispievajú konzuláty k propagácii veľtrhu a značne napomáhajú zvyšovať účasť zahraničných firiem na tomto veľtrhu.

112. veľtrh Canton Fair sa koná od 15. októbra do 4. novembra 2012.

Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.asp

KONTAKT: p. Wu Xiaoying, +86-20-8913 8628,

xiaoying.wu@cantonfair.org.cn

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring