OTS: V Ču-čou sa začína druhý medzinárodný samit o aplikáciách BDS

TASR, 27. októbra 2023 15:28

Ču-Čou 27. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V dňoch 26. - 28. októbra sa v Ču-čou koná druhý medzinárodný samit na tému aplikácií v rámci navigačného satelitného systému BeiDou (BeiDou Navigation Satellite System – BDS).

Cieľom tohto samitu na tému „Spoločný svet a zdieľaný systém BDS" je vytvoriť stály medzinárodný samit na podporu „Marketizácie, industrializácie, internacionalizácie". Tento samit bude pozostávať z otváracieho ceremoniálu a tematického fóra, 4 tematických fór, konkrétne industrializácia aplikácií BDS, technologické inovácie aplikácií BDS, internacionalizácia aplikácií BDS (iniciatíva Jedno pásmo, jedna cesta) a právna ochrana aplikácií BDS, ako aj 7 podporných aktivít vrátane fóra „Aplikácie BDS" o podnikaní pre navrátilcov, technologického fóra „Čip" aplikácií BDS a veľtrhu spolupráce „Aplikácie BDS". Podľa Oddelenia propagácie mesta Ču-čoubude viac ako 60 špičkových odborníkov a vedcov z oblasti BDS doma i v zahraničí diskutovať a zdieľať svoje názory na medzinárodnú spoluprácu v oblasti BDS, priemyselné aplikácie BDS, integráciu priemyslu BDS a výskum technológie čipov BDS.

Chu-nan je dôležitou kolískou technológie BDS a demonštračným priestorom pre jej inovatívne aplikácie. Využitím jedinečných výhod rozvoja priemyslu BDS mesto Chu-nan v podstate vytvorilo celý priemyselný reťazec, ktorý zahŕňa vesmírnu časť, pozemné zariadenia a používateľov.

Tento rok si pripomíname 10. výročie čínskej iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta (Belt and Road Iniciative). Za posledných desať rokov sa systém BDS rozrástol spolu s iniciatívou Jedno pásmo, jedna cesta, pričom sa propaguje a uplatňuje v krajinách pozdĺž „Belt and Road" a dokonca aj na celom svete. Produkty založené na BDS, ako je potvrdenie vlastníctva pôdy, presné poľnohospodárstvo a inteligentný prístav, sa úspešne uplatňujú v krajinách Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN), južnej Ázii, západnej Ázii, východnej Európe, Afrike a vo zvyšku sveta a prispievajú k miestnemu sociálnemu a hospodárskemu rozvoju.

Odkazy na prílohy s obrázkami:

Odkaz: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442861

Titulok: V Ču-čou sa začína druhý medzinárodný samit o aplikáciách BDS.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2259285/Summit.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring