OTS: V hre LOTO 5 z 35 padol jackpot s hodnotou takmer 64.000 eur

TASR, 10. januára 2013 14:15

V hre LOTO 5 z 35 padol jackpot s hodnotou takmer 64 000 eur. V "malom lote" padol prvý tohtoročný jackpot a doplnková hra JOKER potešila hlavnou výhrou ďalšieho hráča

Bratislava 10. januára (TASR-OTS) - V stredajšom žrebovaní padol prvý tohtoročný jackpot v hre LOTO 5 z 35. Mal hodnotu 63.834,16 eura a urobil radosť hráčovi, ktorý uzatvoril stávku v Banskobystrickom kraji. "Hráč mal skutočne šťastie, keďže stávku uzatvoril len na dva náhodné tipy na jedno žrebovanie. Čiže jeho vklad do hry bol len 0,60 €," informoval hovorca spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., Rastislav Čépe.

Ako ďalej hovorca dodal, hra LOTO 5 z 35 patrí medzi číselné lotérie s malým základným vkladom na jednu stávku. "Hodnota jedného tipu je len 0,30 eura. Zároveň ide o číselnú lotériu s najvyššou šancou na získanie hlavnej výhry. Pravdepodobnosť výhry v prvom poradí v hre LOTO 5 z 35 je približne 1 : 324 000," uviedol Čépe. Päť výherných čísel pre "malé loto" sa žrebuje dvakrát za týždeň - v stredu a v nedeľu.

Vlani padlo v "malom lote" až 27 jackpotov, z toho osem s hodnotou vyššou ako 30 tisíc eur. Najvyšší minuloročný jackpot v hre LOTO 5 z 35 mal hodnotu fantastických 118.581 eur. Ide zároveň o historicky najvyššiu výhru v tejto hre.

Šťastie v stredajšom žrebovaní prialo aj jednému z hráčov, ktorí sa rozhodli priplatiť si doplnkovú hru JOKER k lotovej stávke. "V doplnkovej hre JOKER padol už druhý tohtoročný jackpot. Mal hodnotu 23 665,40 eura a vyhral ho hráč, ktorý uzatvoril stávku v Bratislavskom kraji," informoval Čépe. Dodal, že hráč vložil do hry 1,75 eura. "Stávku uzatvoril na dva tipy v hre LOTO s doplnkovou hrou JOKER na jedno žrebovanie," uviedol hovorca.

JOKER je doplnková hra k číselným lotériám LOTO a LOTO 5 z 35. Je to stávka na šesťčíslie uvedené na potvrdení o uzatvorení stávky, ktoré vytvorí generátor náhodných čísel. Výhra v hre JOKER je dosiahnutá vtedy, ak sa vyžrebované čísla šesťčíslia hry JOKER zhodujú presne na príslušných pozíciách s číslami nachádzajúcimi sa v šesťčíslí platného potvrdenia o uzatvorení stávky v časti JOKER, pri ktorom je vyznačená možnosť "áno".

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., prijíma stávky na číselné lotérie LOTO, JOKER, LOTO 5 z 35, KENO 10 a EUROMILIÓNY okrem štandardných zberných miest aj prostredníctvom internetu cez stránku www.tipos.sk, ako aj prostredníctvom SMS správ zaslaním bezplatnej prázdnej SMS správy na číslo 3333.

Kontakt pre médiá: Rastislav Čépe hovorca spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., Brečtanová 1, Bratislava Tel: 0911 677 877 Mail: cepe@tipos.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring