OTS: V Jakarte bola založená pobočka GIP ASEAN

TASR, 1. decembra 2023 10:40

Jakarta 1. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Portál Green Investment Principles pre Belt and Road (GIP) rozširuje svoju pôsobnosť do juhovýchodnej Ázie spustením novej pobočky.

Pobočka ASEAN je kľúčovou súčasťou vízie GIP, ktorej cieľom je vytvárať efektívne lokálne siete na šírenie poznatkov a osvedčených postupov, a pomáhať vytvárať príležitosti na zelené investície v rozvojových ekonomikách. Tejto pobočke, tretej po strednej Ázii a Afrike, predsedá Mari Pangestu, bývalý minister obchodu a MD World Bank, a spolupredsedá Rino Donosepoetro, podpredseda pre ASEAN na Standard Chartered.

„Juhovýchodná Ázia, ktorá bola v minulosti do značnej miery závislá od hospodárskych modelov založených na fosílnych palivách, v súčasnosti zaznamenáva rýchly rast v oblasti udržateľného financovania. Táto pobočka prispeje k rastu udržateľného financovania v ASEAN prostredníctvom výmeny poznatkov a budovania kapacít," uviedol Ma Jun, spolupredseda výboru GIP Steering a predseda China Green Finance Committee.

Sir William Russell, spolupredseda GIP Steering Committee a bývalý starosta mesta Londýn sa domnieva, že v juhovýchodnej Ázii je značná medzera v ekologickom financovaní a dodal: „Práve tu GIPvstupuje do hry. Dnešné podujatie má pre užšiu spoluprácu na všetkých úrovniach veľký význam a je výzvou k činnosti pre FIs, podniky a vlády."

Mari Pangestu prehlásil: „Naša pobočka sa sústredí na tri iniciatívy: pokračovať v budovaní taxonómie pre udržateľné financovanie ASEAN, identifikovať a rozvíjať projekty, ktoré sú nielen financovateľné ale aj transformatívne, a vytvoriť rámec, ktorý sa bude zaoberať finančnými aj sociálnymi dôsledkami udržateľného financovania."

Rino Donosepoetro vyhlásil: „Pobočka pomáha spresniť taxonómiu ASEAN a uľahčuje vytváranie a identifikáciu transformačných projektov a pomáha zlepšovať prístup k financovaniu. Ku GIP sa pridajú ďalšie zainteresované strany v regióne a my začneme realizovať tri iniciatívy o ktoré sa usilujeme."

Ako hlavní rečníci vystúpili Boby Hernawan z ministerstva financií, ktorý sa podelil o poznatky o úsilí Indonézie rozširovať zelené financovanie. Jin Zhongxia z Čínskej centrálnej banky poznamenal, že pobočka má potenciál slúžiť ako platforma na výmenu nápadov a osvedčených postupov. Fransiska Oei, vedúca oddelenia ESG v Perbanas zdôraznila úlohu GIP pri riešení problémov ako je nedostatočné pochopenie OJK predpisov, obmedzená kapacita pre udržateľné financovanie a potreba intenzívnejšej spolupráce.

V rámci ďalších krokov vytvorí pobočka poradnú radu, rozšíri členstvo v GIP a uľahčí budovanie kapacít a zosúladenie zelených projektov.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring