OTS: V Pekingu bola vyhlásená Aliancia pre budovanie ...

TASR, 19. októbra 2023 9:30

OTS: V Pekingu bola vyhlásená Aliancia pre budovanie kapacít v oblasti trvalo udržateľných investícií (CASI)

Peking 19. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Inštitút financií a udržateľnosti (IFS, Institute of Finance and Sustainability) so sídlom v Pekingu, popredná čínska skupina odborníkov pre zelené financie, predstavil na konferencii počas fóra Jedno pásmo, jedna cesta, ktoré sa konalo tento týždeň v Pekingu, globálnu iniciatívu zameranú na budovanie kapacít udržateľného financovania pre rozvíjajúce sa trhové ekonomiky a rozvojové ekonomiky. Cieľom Aliancie pre budovanie kapacít v oblasti trvalo udržateľných investícií (CASI, Capacity-building Alliance of Sustainable Investment) je poskytovať kvalitné vzdelávacie programy na podporu krajín pri rozvoji udržateľného financovania v regiónoch Združenia národov juhovýchodnej Ázie, Strednej Ázie, Afriky, Blízkeho východu a Latinskej Ameriky.

Dr. Ma Jun, predseda Inštitútu financií a udržateľnosti a bývalý spolupredseda Pracovnej skupiny G20 pre udržateľné financovanie (SFWG, G20 Sustainable Finance Working Group) zdôraznil význam budovania kapacít pre uvoľnenie udržateľného kapitálu v krajinách globálneho Juhu. „Nedostatok technických kapacít je hlavnou prekážkou mobilizácie financovania súkromného sektora pre opatrenia v oblasti klímy a udržateľnosti v rozvíjajúcich sa trhových ekonomikách a rozvojových ekonomikách. V roku 2023 sa budovanie kapacít stalo jednou z hlavných priorít skupiny G20 SFWG a tak vyzvala medzinárodné spoločenstvá, aby zintenzívnili úsilie v oblasti budovania kapacít a technickej pomoci pre rozvojový svet," uviedol Ma.

Ako reakciu na návrh skupiny G20 plánuje aliancia CASI využívať efektívnejšie a inovatívnejšie metódy na poskytovanie a distribúciu súhrnných poznatkov a osvedčených postupov z členských inštitúcií prostredníctvom viacerých kanálov. K dnešnému dňu potvrdili svoju účasť v pláne aliancie CASI ako zakladajúci členovia hlavní aktéri na trhu udržateľného financovania vrátane IFS, Silk Road Fund, HKMA IFFO, HSBC, Standard Chartered Bank a Neuberger Berman. K aliancii CASI sa ako poskytovatelia znalostí a distribučných kanálov pripojilo 28 ďalších členských inštitúcií vrátane platforiem v rámci medzinárodných organizácií, univerzít, združení, mimovládnych organizácií, skupín odborníkov a profesionálnych poskytovateľov služieb. „Očakávame, že v nasledujúcich mesiacoch potvrdia svoje členstvo v aliancii CASI ďalšie organizácie," uviedol Ma.

Aliancia CASI ponúkne osobné školenia a online vzdelávacie programy pre široké publikum vrátane regulačných orgánov, finančných inštitúcií, podnikov a poskytovateľov služieb z rozvíjajúcich sa trhových ekonomík a rozvojových ekonomík, ktoré sa budú zaoberať kľúčovými problémami, s ktorými sa tieto trhy stretávajú, ako je zelená taxonómia, zverejňovanie informácií o udržateľnosti, finančné produkty, politické stimuly, trhy s uhlíkom a vznik zelených projektov.

Ma ďalej vysvetlil: „Aliancia CASI je vylepšená verzia Globálneho programu pre vedenie v oblasti zelených financií (GFLP, Global Green Finance Leadership Program), ktorý viedol inštitút IFS a ktorý za posledných päť rokov zorganizoval a podporil už viac ako 30 globálnych podujatí na budovanie kapacít, ktoré sa týkali viac ako 4 500 účastníkov zo 70 krajín."

Slávnostné predstavenie aliancie CASI sa uskutoční začiatkom decembra v Dubaji počas každoročných rokovaní OSN o klíme (COP28). Aliancia CASI má začať fungovať začiatkom roka 2024.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring