OTS: V rámci projektu veternej farmy Hai Anh bude ...

TASR, 26. februára 2024 14:23

OTS: V rámci projektu veternej farmy Hai Anh bude nainštalovaná veterná turbína doteraz najväčšieho priemeru na pevnine vo Vietname

Dong Ha 26. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Electric Wind Power (ďalej len „spoločnosť", SHA:688660), dcérska spoločnosť Shanghai Electric (SEHK: 2727, SSE: 601727), ktorá je zároveň popredným čínskym výrobcom zariadení na výrobu veternej energie na pevnine a jedným z najväčších čínskych výrobcov zariadení na výrobu veternej energie na mori, nedávno podpísala dohodu o poskytnutí svojich pokročilých veterných turbín partnerom spoločného podniku Hai Anh Wind Power Company, IPC Construction Joint Stock Company (IPC E&C) a Asia Industrial Technology Joint Stock Company (ACIT) pre projekt veternej farmy Hai Anh v provincii Quang Tri vo Vietname. Veterná farma bude mať rozlohu 855,25 hektárov s inštalovaným výkonom 40 MW a bude využívať osem blokov veterných turbín spoločnosti WH5.25-172, čím podporí transformáciu zelenej energie v juhovýchodnej Ázii.

Spoločnosť Electric Wind Power má bohaté skúsenosti s medzinárodnou spoluprácou a do projektu veternej farmy Hai Anh priniesla popri najpokročilejšej technológii a produktoch v oblasti veternej energie aj svoj najskúsenejší tím. Globálna stratégia rozvoja zelenej energie spoločnosti uľahčuje nadnárodný tok ekologickej a efektívnej energie a zároveň zvyšuje dodávky energie partnerským krajinám. Tým sa optimalizuje štruktúra miestnej spotreby energie so zameraním na podporu ekologického a nízkouhlíkového rozvoj na celom svete.

Projekt veternej farmy Hai Anh je prvým projektom spoločnosti v oblasti veternej energie vo Vietname a využíva jednotku veternej turbíny WH5.25-172 od Electric Wind Power, ktorá sa môže pochváliť aktuálne najväčším priemerom pevninskej veternej turbíny na pevnine na vietnamskom trhu. S centrálnou výškou náboja 125 metrov má projekt najväčšiu kapacitu jedného stroja a najvyššiu centrálnu výšku náboja medzi všetkými medzinárodnými projektmi spoločnosti na pevnine. Podpísaním tejto zmluvy pokračuje Electric Wind Power v podpore čínskej iniciatívy Belt and Road a zároveň aktívne podporuje ekologický rozvoj. Ďalším modelovým projektom, ktorý preukazuje nadnárodnú energiu spoločnosti, je výstavba projektu veternej elektrárne Senj v Chorvátsku, najväčšieho pevninského projektu veternej energie na Balkáne.

Vietnam zažil v posledných rokoch rýchly hospodársky rozvoj a má obrovský potenciál pre budúci hospodársky rast, ktorý bude hnacím motorom vysokého rastu dopytu po elektrickej energii. Podľa najnovšieho vietnamského národného energetického plánu bude Vietnam pracovať na rýchlom rozvoji obnoviteľnej energie s cieľom uspokojiť rastúci dopyt po elektrickej energii a zároveň postupne znižovať podiel výroby tepelnej energie.

Znečistenie z uhoľných elektrární je v posledných rokoch vážnym problémom v niektorých oblastiach Vietnamu, takže vietnamská vláda so zameraním na stimuláciu zeleného hospodárskeho oživenia po pandémii uviedla, že bude uprednostňovať rozvoj obnoviteľnej energie. Keďže obnoviteľná energia, ako je veterná energia, má vo Vietname bohaté zásoby, v budúcnosti sa jej dostane ďalšej pozornosti a jej podiel výrazne porastie, čím vznikne obrovský potenciál na trhu so zelenou energiou.

Základné kotviace komponenty projektu veternej farmy Hai Anh budú dodané koncom marca 2024 a prvá várka štyroch veterných turbín spoločnosti bude dodaná začiatkom júna 2024, pričom druhá várka štyroch veterných turbín príde v polovici júna 2024. Zdvíhanie veterných turbín bude dokončené do konca augusta 2024 a očakáva sa, že bude zavŕšené a pripojené k sieti do novembra 2024.

O spoločnosti Shanghai Electric

Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 2727, SSE: 601727), popredný svetový dodávateľ riešení ekologických inteligentných systémov na priemyselnej úrovni s pôsobnosťou po celom svete, ktorý sa venuje inteligentnej energii, inteligentnej výrobe a integrácii digitálnej inteligencie. So zameraním na nízkouhlíkový rozvoj a digitálnu transformáciu otvorením nových oblastí a podporou nových hnacích síl rastu sa spoločnosť Shanghai Electric bude snažiť byť na čele snaženia o dosiahnutie špičkových emisií oxidu uhličitého do roku 2030 a uhlíkovej neutrality do roku 2060, výroby nových energetických zariadení a lokalizácie špičkových zariadení, pričom využije bohaté príležitosti v inovatívnom priemyselnom ekosystéme spolu s globálnymi partnermi.

Viac informácií o Electric Wind Power a Shanghai Electric nájdete na stránke https://www.shanghai-electric.com/group_en/.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2346128/Vietnam_s_Largest_Diameter_Onshore_Wind_Turbine_Date_Will_Be_Installed.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring