OTS: Valinor Pharma oznamuje akvizíciu spoločnosťou Grünenthal ...

TASR, 24. júla 2024 9:50

OTS: Valinor Pharma oznamuje akvizíciu spoločnosťou Grünenthal v celkovej hodnote približne 250 miliónov USD

• Spoločnosť Grünenthal získava Valinor Pharma v rámci transakcie so zahrnutím všetkých akcií a stáva sa vlastníkom globálnych práv k produktu Movantik® (naloxegol)

• Spoločnosť Valinor Pharma vlastnila Movantik od začiatku roku 2023 a prostredníctvom komerčnej platformy Apollo Care dosahovala rast objemu produktu Movantik v USA a zároveň znižovala hodnotu brutto k netto a prevádzkové náklady.

• Najdôležitejšie finančné výsledky prvého štvrťroka zahŕňajú rast výnosov o 150 % a historicky najvyšší EBITDA

Chicago 24. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Valinor Pharma, LLC („Valinor") dnes oznámila, že ju kúpila spoločnosť Grünenthal v celkovej hodnote transakcie približne 250 miliónov USD v hotovosti s platbou vopred.

„Dnešné vyhlásenie predstavuje uznanie významnej hodnoty, ktorú sme vybudovali pre našich pacientov a akcionárov," povedal Todd N. Smith, generálny riaditeľ Valinor. „Táto akvizícia prichádza v správnom čase, keď spoločnosť Valinor zaviedla inovatívnu komerčnú platformu nástrojov na predaj a prístup k pacientom, ktoré Grünenthalu poskytnú silný základ pre budúci rast."

Za posledných 12 mesiacov, Valinor v spolupráci s Apollo Care implementoval súbor integrovaných riešení pre predaj, analýzu, prístup k pacientom a spravovanie hodnoty brutto k netto, ktoré poskytli základ pre rekordný nárast predpisovania a zároveň znížili hodnotu brutto k netto, ako aj prevádzkové náklady.

„Sme hrdí na pozoruhodné úspechy nášho tímu," povedal Ben Bove, prezident spoločnosti Valinor. „V krátkom čase sa nám podarilo transformovať obchodnú a finančnú výkonnosť Movantiku zavedením inovatívnej komerčnej stratégie, ktorá znížila pomer nákladov brutto k netto a zároveň podporila nárast predpisovania a zlepšila prístup pre pacientov."

Výkonnosť produktu Movantik pred akvizíciou Valinoru neustále klesala, ale od roku 2023 začala dosahovať stabilný rast. Vďaka Movantiku boli čisté výnosy Valinoru v prvom štvrťroku 2024 o 150 % vyššie ako v prvom štvrťroku 2023 a spoločnosť zaznamenala svoj historicky najvyšší EBITDA.

„Stratégia, ktorú uplatnil tím Valinor v kombinácii s inovatívnymi riešeniami Apollo Care priniesla pre Movantik podstatné zmeny v krátkom čase," povedal Clarke B. Futch, predseda predstavenstva Valinor a generálny riaditeľ HealthCare Royalty. „Výkonnosť spoločnosti Valinor dokazuje, že diferencované produkty ako Movantik môžu byť pri správnych stratégiách, nástrojoch a realizácii na vyspelých trhoch stále veľmi úspešné."

Poradcovia

Spoločnosť RBC Capital Markets, LLC pôsobila ako hlavný finančný poradca Valinoru a spoločnosť Wells Fargo tak isto pôsobila ako finančný poradca. Spoločnosť McDermott Will & Emery LLP pôsobila ako právny poradca spoločnosti Valinor.

O spoločnosti Valinor

Spoločnosť Valinor sa snaží prinášať pacientom, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a investorom významnú hodnotu a vplyv. Bola založená na jednoduchom, ale silnom presvedčení, že prvoradá je služba pacientom, s možnou úspešnou komercializáciou terapií na dnešnom trhu. Aplikovaním komerčnej odbornosti a inovácií na základe analytiky môžeme pomôcť riešiť problémy trhu, ktoré stoja medzi poskytovateľmi, pacientmi a ich liekmi. Viac informácií nájdete na stránke www.valinorrx.com.

O spoločnosti Apollo Care

Apollo Care vyvíja a nasadzuje riešenia prístupu k pacientom a analytické riešenia prostredníctvom špeciálne vyvinutej technológie, ktorá pomáha farmaceutickým značkám riešiť obchodné výzvy. S históriou prelomových inovácií v tomto odvetví spoločnosť Apollo Care prehodnocuje zastarané postupy s cieľom poskytovať integrované riešenia, ktoré podporujú rast, optimalizujú pomer nákladov brutto k netto a zlepšujú výsledky pre pacientov. Apollo Care sídli v Chicagu, Illinois. Viac informácií nájdete na www.apollocare.com alebo nás sledujte na LinkedIn.

Kontakt pre médiá

Media@biotechcomm.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring