OTS: Vantage Foundation spolupracuje s Doorstep Library ...

TASR, 27. júna 2024 7:24

OTS: Vantage Foundation spolupracuje s Doorstep Library na zvýšení gramotnosti rodín v znevýhodnených oblastiach Veľkej Británie

Londýn 27. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Nadácia Vantage Foundation s hrdosťou oznamuje uzavretie partnerstva s Doorstep Library, komunitnou charitatívnou organizáciou zameranou na gramotnosť, ktorej cieľom je prinášať čaro kníh a radosti z čítania priamo do domovov detí po celom Londýne. V rámci tejto spolupráce nadácia Vantage venovala 2 000 USD charite Doorstep Library s cieľom zlepšiť rozvoj gramotnosti a podporiť lásku detí k čítaniu, aby mohli zmeniť nadobro aj svoje vlastné príbehy.

Doorstep Library pôsobí v zanedbaných oblastiach, predovšetkým v Londýne, aby zaistila každému dieťaťu prístup ku knihám a možnosť vychutnať si čítanie. Dobrovoľníci navštevujú každý týždeň rodiny, prinášajú im knihy, zdieľajú príbehy a povzbudzujú rodičov, aby čítali so svojimi deťmi.

Výskum organizácie National Literacy Trust and Chase[1] poukazuje na naliehavú potrebu takýchto iniciatív a odhaľuje, že 1 z 5 rodičov a opatrovateľov míňa na knihy pre svoje deti menej v dôsledku finančných ťažkostí. Keďže 1 zo 7 štátnych základných škôl nemá prístup ku knižnici, mnohé deti prichádzajú o zásadné možnosti vzdelávania v ranom veku.

Vplyv Doorstep Library je možné vidieť na mnohých srdečných príbehoch. Deväťročný chlapec Josh, ktorý počas sedení nikdy nečítal nahlas, jedného dňa všetkých prekvapil, keď chcel sám prečítať knihu dobrovoľníkom aj svojej mame. Napriek tomu, že Josh pri niektorých slovách tápal, prečítal celú knihu, čo znamenalo významný zlom na jeho čitateľskej ceste.

V ďalšej anekdote sa osemročná Nia podelila s Katie Barehamovou, generálnou riaditeľkou Doorstep Library, prečo je podľa nej knižnica Doorstep Library taká dôležitá. Nia povedala: „Keď vyrastieme, budeme na to spomínať ako na najlepší kúsok týždňa a budeme si čítať aj s našimi deťmi." Tento hlboký postreh podčiarkuje trvalý vplyv práce Doorstep Library.

„Vedieme potešeniu a radosti z čítania deti, ktorým sa predtým nečítalo a chceme vytvoriť pre tieto deti spomienky, ktoré im vydržia celý život a ktoré snáď budú pokračovať aj v ďalšej generácii," povedala Katie.

„Čítanie otvára dvere do nových svetov predstavivosti a vedomostí," povedal Steven Xie, výkonný riaditeľ nadácie Vantage Foundation. „Sme radi, že môžeme poskytnúť podporu a viacerým deťom prístup ku knihám bez ohľadu na ekonomickú situáciu ich rodín a tým pozitívne ovplyvniť ich budúcnosť. Dobrá práca Doorstep Library pri pestovaní lásky k čítaniu je kritickým krokom k dosahovaniu tohto cieľa."

Viac informácií o Doorstep Library nájdete na stránke www.doorsteplibrary.org.uk.

O nadácii Vantage Foundation

Vantage Foundation je nezávislá charitatívna organizácia založená v roku 2023 v technologickom centre McLaren v Spojenom kráľovstve. Nadácia spolupracovala s charitatívnymi organizáciami po celom svete vrátane iREDE Foundation v Nigérii, Teach For Malaysia a Instituto Claret v Brazílii.

Viac informácií nájdete na www.vantage.foundation

[1] Kompletná správa National Literacy Trust and Chase bola zverejnená 27. februára 2023. Odkaz nájdete tu.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2448335/Image.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring