OTS: Vedanta Aluminium bola uznaná spoločnosťou S&P Global ...

TASR, 31. januára 2024 9:55

OTS: Vedanta Aluminium bola uznaná spoločnosťou S&P Global CSA za najudržateľnejšieho výrobcu hliníka na svete

Umiestnila sa na 1. mieste v rebríčku S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA) 2023 pre hliníkový priemysel

New Delhi 31. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Vedanta Aluminium, jeden z najväčších svetových výrobcov hliníka, získala najvyššie umiestnenie v uznávanom rebríčku S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA) 2023 pre hlinikárenský priemysel, čím potvrdila svoju pozíciu najudržateľnejšieho výrobcu hliníka na svete, keďže prekonala svojich globálnych kolegov v oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia (ESG).

S&P Global CSA je hlavné externé hodnotenie udržateľnosti, ktoré zahŕňa ročné hodnotenie postupov udržateľnosti viac ako 10 000 globálnych spoločností. Spoločnosť Vedanta Aluminium dosiahla vysoké skóre v hodnotených kritériách, najmä v oblasti biodiverzity, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, sociálneho vplyvu, ľudských práv, plánovania talentov a vodohospodárskych postupov.

Spoločnosť Vedanta Aluminium sa zaviazala, že do roku 2050 dosiahne nulovú produkciu, pričom prijala dvojitú stratégiu znižovania a kompenzácie svojej uhlíkovej stopy. Pokiaľ ide o znižovanie emisií, spoločnosť sa zameriava na zvyšovanie využívania obnoviteľných zdrojov energie, zvyšovanie excelentnosti výroby s cieľom zabezpečiť vyššiu prevádzkovú efektívnosť a prechod na nízkouhlíkové zdroje energie. S cieľom kompenzovať svoju zostatkovú uhlíkovú stopu vytvára spoločnosť aj významné zásobníky uhlíka prostredníctvom rozsiahleho zalesňovania. Prostredníctvom svojej činnosti spoločnosť umožňuje širší globálny prístup k zodpovedne vyrábanému vysokokvalitnému hliníku, aby zabezpečila ekologickejšiu budúcnosť pre všetkých.

John Slaven, generálny riaditeľ spoločnosti Vedanta Aluminium, k tomuto úspechu povedal: „Vydali sme sa na transformačnú cestu, na ktorej náš záväzok k udržateľnosti presahuje rámec dodržiavania obchodných pravidiel a má pozitívny vplyv na životné prostredie. Prvé miesto v rebríčku S&P Global CSA je uznaním nášho záväzku plne zaviesť postupy udržateľnosti v celom našom hodnotovom reťazci, od získavania zdrojov až po dodávanie výrobkov. Našou prioritou je vyššia efektívnosť využívania zdrojov, väčšie využívanie obnoviteľných zdrojov energie, premena ,odpadu na bohatstvo', zabezpečenie blahobytu našich zamestnancov a vytváranie trvalých partnerstiev s našimi komunitami v záujme inkluzívneho rozvoja. Vedanta Aluminium pokračuje v budovaní dedičstva environmentálneho správcovstva smerom k udržateľnejšej budúcnosti."

Vedanta Aluminium, spoločnosť Vedanta Limited, je najväčším indickým výrobcom hliníka, ktorý vyrába viac ako polovicu indického hliníka, t. j., 2,29 milióna ton v roku 2023. Je lídrom v oblasti hliníkových výrobkov s pridanou hodnotou, ktoré nachádzajú kľúčové uplatnenie v kľúčových priemyselných odvetviach. So svojimi taviarňami hliníka svetovej triedy a rafinériou oxidu hlinitého v Indii plní spoločnosť svoje poslanie podporovať nové aplikácie hliníka ako „kovu budúcnosti" pre ekologickejší zajtrajšok. www.vedantaaluminium.com

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2329921/Vedanta_Aluminium_plant_Jharsuguda_Odisha.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2071542/4198795/Vedanta_Aluminium_Logo.jpg

Kontakty: Sonal Choithani | Vedúci oddelenia značky a komunikácie | Aluminium Business, Vedanta Ltd. | Sonal.Choithani@vedanta.co.in | +91 99106 02549

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring