OTS: Vedec Rongxiang Xu podal žalobu proti Nobelovmu zhromaždeniu

TASR, 11. decembra 2012 19:10

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

x x x

Svetoznámy vedec Dr. Rongxiang Xu otvorene hovorí o vyhlásení Nobelovho zhromaždenia, v ktorom jeho členovia tvrdia, že o ňom nepočuli

Dr. Xu podal 4. decembra 2012 proti Zhromaždeniu žalobu, ktorá sa považuje za prvú žalobu podanú proti Nobelovej akadémii

Los Angeles 11. decembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Dr. Rongxiang Xu, zakladateľ "vedy o regeneračnej obnove ľudského tela" a uznávaný biológ a vedec v oblasti lekárstva, sa zaoberá počiatočným vyhlásením Nobelovho zhromaždenia pri Karolinskom inštitúte, pokiaľ ide o podanie jeho žaloby proti akadémii minulý týždeň, ktorá zahŕňa urážku na cti a nekalú súťaž.

Zhromaždenie poskytlo vyhlásenie na svojich webových stránkach http://www.nobelprizemedicine.org/?p=3226, v ktorom tvrdí, že o Dr. Xuovi, zakladateľovi "vedy o regeneračnej obnove ľudského tela" a uznávanom biológovi a vedcovi v oblasti lekárstva, ešte nepočuli. Nedostatok uznania zo strany Nobelovho zhromaždenia je ťažké pochopiť vzhľadom na skutočnosť, že Dr. Xu dosiahol celoživotný úspech v in situ výskume regenerácie a je známy po celom svete ako priekopník v oblasti regeneračnej medicíny.

Dr. Xu ďalej poskytol v roku 2003 exkluzívny rozhovor švédskemu ministerstvu školstva a vedy a vnútroštátnej televízii SVT, ktorého obsah bol zameraný na vedeckú oblasť týkajúcu sa regenerácie ľudského tela. Je tiež nepravdepodobné, že by Nobelovo zhromaždenie neskontrolovalo americké patenty predtým, ako zverejnilo vyhlásenia o udelení Nobelovej ceny.

Dr. Xu uvádza, "Nezaujíma ma, kto získa Nobelovu cenu a nechcem túto cenu ani znehodnotiť. Zaujíma ma vyhlásenie, ktoré urobilo Nobelovo zhromaždenie. Žiadam o vysvetlenie, pokiaľ ide o otázku "pluripotencie preprogramovaním", ako to bolo nesprávne uvedené a môže to mať vplyv na bezpečnosť ľudského života. Dúfam, že Nobelovo zhromaždenie dokáže objasniť, čo jeho "pluripotencia" znamená, vyhovuje úplne povahe ľudského života? Alebo ide o pluripotenciu ľudských nádorových buniek."

Dr. Xua zastupuje právnická firma Ardent Law Group v Kalifornii (číslo prípadu 30-2012-00615804).

So žiadosťou o ďalšie informácie sa obráťte na Jane Westgateovú, tel. 336.608.4439, alebo Cheryl Rileyovú, tel. 703.683.1798.

TASR/OTS dem

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring