OTS: Virtuálne sídlo vám výrazne ušetrí náklady

OTS, 30. augusta 2013 8:58

Bratislava 30. augusta (TASR-OTS) – Pokiaľ sa chystáte podnikať, tak zrejme dobre viete, že jednou z nevyhnutných podmienok určených Obchodným zákonníkom je sídlo spoločnosti, ktoré musíte mať určené a riadne zverejnené. Toto sídlo totiž slúži pre vašu určitú firemnú identitu a zároveň informuje ostatných partnerov, odkiaľ ste a kde pôsobíte. V neposlednom rade vám na toto sídlo prichádza všetka korešpondencia od partnerov či úradov.

V súčasnosti sa však väčšina firiem snaží minimalizovať náklady, čo činí zakladanie sro podstatne odlišnejším než v minulosti. Vtedy totiž všetko prebiehalo relatívne konzervatívnym spôsobom – navštívili ste úrady, vyplnili potrebné tlačivá, prenajali si kancelárske priestory a začali podnikať. Všetky tieto úkony však stáli veľa času i peňazí a preto prišli šikovní ľudia s výborným nápadom – ktorým bolo založenie sro prostredníctvom internetu. Vďaka tomu tak našli potenciálni podnikatelia všetko dôležité na jednom mieste a mohli mať do niekoľkých dní k dispozícii fungujúcu s.r.o.

S tým sa zmenila aj podstata a definícia sídla firmy. Dnes už je bežné virtuálne sídlo firmy, ktoré si môžete založiť cez rovnaké spoločnosti, aké poskytujú aj zakladanie s.r.o. Výhodou virtuálneho sídla je predovšetkým úspora nákladov – nebudete si musieť platiť vlastnú drahú kanceláriu, takto za niekoľko eur mesačne získate miesto, kam vám bude chodiť korešpondencia a budete tam môcť usporadúvať zasadnutia firmy. Získate tým aj honosnosť – veď sídlo v centre Bratislavy okamžite dodá vašej firme určitý punc prestíže a dôležitosti. Virtuálne sídla sú oveľa ekonomicky efektívnejšie než tie klasické a preto sa stávajú čoraz viac populárnymi. Zo strany zákona je takisto všetko v poriadku - nie je totiž problémom, pokiaľ zdieľate jednu adresu s viacerými firmami. Stačí mať len riadne zaregistrované toto sídlo vašej spoločnosti a vy sa následne môžete s chuťou vrhnúť do podnikania!

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.


Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring