OTS: Víťazná raketa Rafaela Nadala z finále French Open ...

TASR, 10. januára 2024 9:43

OTS: Víťazná raketa Rafaela Nadala z finále French Open 2007, v ktorom zvíťazil nad Rogerom Federerom, je v dražbe

New York 10. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Prestige Memorabilia, svetový líder v oblasti tenisových memorabílií, s potešením oznamuje dražbu pozoruhodného kúsku tenisovej histórie: Víťazná raketa Rafaela Nadala z finále French Open 2007, v ktorom zvíťazil nad Rogerom Federerom. Práve s touto legendárnou raketou získal Nadal svoj tretí grandslamový titul. Očakáva sa, že jej cena dosiahne 150 000 USD, pričom dražba je otvorená online na stránke PrestigeMemorabilia.com od 9. januára do 28. januára.

Historická raketa bola predtým uložená v Austrálskom tenisovom múzeu ako súčasť osobnej zbierky osemnásobného grandslamového víťaza Kena Rosewalla. Nedávne zatvorenie múzea umožnilo zberateľom a fanúšikom túto jedinečnú príležitosť. K rakete je priložený prestížny certifikát Resolution Photomatch, ktorý súdne potvrdzuje, že práve táto raketa získala majstrovský titul. Túto raketu používal Nadal aj v predchádzajúcich zápasoch na turnaji vrátane víťazstiev proti Novakovi Djokovičovi a Carlosovi Moyovi.

Okrem Nadalovej rakety z French Open 2007 sú v aukcii aj spomienkové predmety od Rogera Federera, Novaka Djokoviča, Kena Rosewalla a ďalších.

Na ceste do finále French Open 2007 porazil 21-ročný Rafael Nadal celý rad šampiónov vrátane Juana Martina Del Potra, Lleytona Hewitta, Carlosa Moyu a Novaka Djokoviča. Vo finále predviedol skvelý súboj s najlepším hráčom sveta Rogerom Federerom, čím pridal ďalšiu napínavú kapitolu k tomu, čo sa všeobecne považuje za najslávnejšiu tenisovú rivalitu. V strhujúcom štvorsetovom finále, ktoré trvalo viac ako tri hodiny, sa Nadal nakoniec pri triumfálnych oslavách zrútil na chrbát a ležal na legendárnych antukových dvorcoch Roland Garros. Práve v tomto víťaznom okamihu vypustil na posvätnú červenú antuku raketu, ktorá je teraz v dražbe. Úroveň dominancie Rafaela Nadala na Roland Garros v Paríži je pravdepodobne neporovnateľná so žiadnym iným športovcom v histórii.

V prípade ďalších informácií alebo otázok kontaktujte info@prestigememorabilia.com.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2313460/Prestige_Memorabilia_Rafael_championship_point_winning_racket_from_his_2007_French_Open_Final_victor.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring