OTS: Víťazom fotosúťaže CGAP 2012 je Yavuz Sariyildiz z Turecka

TASR, 23. októbra 2012 19:46

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

x x x

CGAP oznamuje víťaza fotografickej súťaže na roku 2012  

Washington 23. októbra (TASR/OTS/PRNewswire) - Víťazom fotografickej súťaže CGAP na rok 2012 sa stáva Yavuz Sariyildiz z Turecka. Jeho fotografia zvíťazila medzi rekordným počtom 2500 účastníkov od profesionálnych a amatérskych fotografov z viac ako 80 krajín celého sveta. Fotografia "Dym z dreveného uhlia" zobrazuje mužov, ktorí vážia drevené uhlie na váhe, aby ho mohli predať na miestnom trhu.

Multimediálne zdroje spojené s týmto oznámením nájdete na: http://www.multivu.com/mnr/56882-cgap-announces-winner-of-2012-photog raphy-contest (Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/MM97983)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20110412/MM81963LOGO )

"Začal som fotografovať v roku 2004 a okamžite sa z toho stala vášeň," povedal Sariyildiz, ktorý bol predtým zástupca generálneho riaditeľa zodpovedný za malé a stredné podniky v poprednej tureckej banke. "Po 25 rokoch práce v bankovníctve som odišiel v roku 2009. Teraz som fotograf na voľnej nohe a na plný úväzok."

Rozhodcovia tiež vybrali do finále ďalších 28 fotografií z celého sveta, ktoré vynikali technickou zručnosťou, emocionálnym dopadom alebo schopnosťou priniesť príbeh finančnej inklúzie. Hodná pozornosti je fotografia na treťom mieste "Šťastie" od Wang Xiaohonga z Číny, ktorú rozhodcovská komisia pochválila za jej emocionálny náboj.

Galériu a celý zoznam víťazov nájdete na: http://www.cgap.org/news/cgap-announces-winners-2012-photography-cont est

Fotografi z viac ako 80 krajín sa pričinili, že toto bol doteraz najsúťaživejší ročník súťaže – už siedmy. Prihlásené fotografie boli posudzované z hľadiska originality, technickej kvality, kompozície, celkového dojmu a umeleckého dojmu. Členovia rozhodcovskej komisie boli Anne Farrar, fotografický redaktor vo Washington Post Chris Combs, fotografický redaktor National Geographic Suzanne Lemakis, riaditeľka pre umenie v Citigroup a Susan Sterner, riaditeľka New Media Photojournalism na umeleckej škole Corcoran School of Art and Design.

Každoročná fotografická súťaž CGAP Photo Contest sa snaží priniesť vynikajúce fotografie od amatérov a profesionálov a predstaviť rôzne spôsoby, akým chudobné domácnosti využívajú mikrofinancovanie a ako finančná inklúzia môže zlepšiť životy chudobných. Tohtoročná hlavná cena je darčeková poukážka v hodnote 2000 USD na nákup fotografického vybavenia a príslušenstva.

Píšte Jeanette Thomas na adrese jthomas1@worldbank.org, ak máte ďalšie otázky o súťaži CGAP Photo Contest.

O CGAP

CGAP (Konzultačná skupina na pomoc chudobným) je popredným svetovým zdrojom mikrofinancovania. CAP poskytuje finančnému odvetviu, vládam a investorom objektívne informácie, odborné posudky a inovatívne riešenia, zamerané na efektívne rozširovanie dostupnosti financovania pre chudobných na celom svete. Podrobnejšie informácie nájdete na: www.cgap.org

KONTAKT: Jeanette Thomas, kancelária, +1-202-473-8869, mobil, +1-202-744-4829, jthomas1@worldbank.org

TASR/OTS dem

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring