OTS: Vo Fang-čcheng-kangu sa zišlo 3. medzinárodné ...

TASR, 4. decembra 2023 15:40

OTS: Vo Fang-čcheng-kangu sa zišlo 3. medzinárodné fórum medicínskych inovácií a spolupráce

Zlepšenie globálnej spolupráce v oblasti medicíny a podpora spoločného rozvoja prostredníctvom inkluzívnej výmeny

Peking 4. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 26. novembra sa vo Fang-čcheng-kangu v čínskej autonómnej oblasti Kuang-si Čuang konalo 3. medzinárodné fórum medicínskych inovácií a spolupráce. Na fóre s témou „Posilnenie otvárania sa medicíny a spolupráce, plánovanie budúcnosti zdravia pre ľudstvo" sa zišlo viac ako 400 účastníkov vrátane predstaviteľov lekárskej a zdravotníckej sféry, odborníkov z odvetvia a zástupcov podnikov a organizácií z oblasti medicínskeho a zdravotníckeho sektora. Účastníci podujatia pochádzali z členských štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS) a krajín združenia národov ASEAN, čo prispelo k dynamickej výmene nápadov a spolupráci.

Cieľom fóra je ďalej posilňovať regionálny, diverzifikovaný, integrovaný a udržateľný rámec spolupráce, upevňovať jeho úlohu ako mosta pre komunikáciu a interakciu medzi krajinami zapojenými do čínskej iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta a členskými štátmi ŠOS. Využitím vplyvu organizácií ŠOS a ASEAN sa toto fórum snaží rozšíriť celosvetové inovácie a spoluprácu v oblasti medicíny, optimalizovať alokáciu zdrojov a zvýšiť úroveň svetovej zdravotnej starostlivosti. Umožní to ľuďom zo všetkých prostredí prístup k cenovo dostupným, kvalitným a medzinárodne štandardizovaným službám zdravotnej starostlivosti.

Cui Liová, podpredsedníčka Komisie pre dobré susedské vzťahy, priateľstvo a spoluprácu (GNFCC) ŠOS, uviedla, že fórum sa stalo pre Čínu kľúčovou platformou na zapojenie sa do humanitárnych lekárskych výmen a inovatívnych partnerstiev s krajinami ŠOS a ASEAN. Komisia GNFCC sa zaviazala podporovať spoluprácu v oblasti medicíny a zdravotnej starostlivosti medzi členskými krajinami ŠOS. Medzi jej ciele patrí výmena poznatkov a odborných znalostí týkajúcich sa medzinárodných otvorených pilotných zón v oblasti zdravotníctva, podpora spolupráce vo farmaceutickom a zdravotníckom odvetví, zlepšenie výmeny informácií a spoločného výskumu, poskytovanie odbornej prípravy pre zdravotníckych pracovníkov a kľúčová úloha pri zvyšovaní kvality globálnych iniciatív v oblasti zdravia a wellness.

Fórum sa začalo otváracím ceremoniálom, pokračovalo hlavnými prejavmi, seminármi a ukončilo sa záverečným ceremoniálom. Na úvodnom podujatí bolo podpísaných 25 zmlúv o projektoch, z ktorých každá predstavuje spoluprácu medzi čínskou provinciou alebo mestom, medzi inými Kuang-tung, Ťiang-su, Peking a Šanghaj, a zahraničnou krajinou vrátane Maďarska, Kazachstanu, Indonézie, Thajska a Vietnamu. Projekty sa týkali farmaceutickej výroby, tradičnej medicíny, bezpečnosti potravín a zdravej výživy, pričom celková výška investícií dosiahla 21,9 miliardy jüanov.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring