OTS: Vyberte najlepšie nápady, ktoré reštartujú Slovensko

TASR, 15. októbra 2012 10:50

OTS: Vyberte najlepšie nápady, ktoré reštartujú Slovensko

Hlasovanie na webe odštartujú v stredu 17. októbra a potrvá týždeň. Nápady je možné registrovať ešte do utorka.

Bratislava 15. októbra (TASR/OTS) - Projekt ReŠtart Slovensko hľadá nápady, ktoré pomôžu riešiť pálčivé problémy Slovenska, ako sú korupcia, netransparentnosť štátnej a verejnej správy, stav životného prostredia, pomocou webových a mobilných riešení.

„Do súťaže sú predložené aj projekty, ktoré sú už rozpracované a chcú sa posunúť na ďalšiu úroveň, ale aj úplne čerstvé nápady, ako zlepšiť našu spoločnosť,“ hovorí o druhej fáze projektu ReŠtart Slovensko Milica Danková z Centra pre filantropiu (CpF), ktoré tento projekt zastrešuje. Do konca uzávierky a spustenia hlasovania očakávajú ešte niekoľko projektov, takže v súťaži sa stretne približne dvadsiatka nápadov. Pri rozhodovaní o tom, ktorý nápad si zaslúži podporu pri realizácii, vyberie každý hlasujúci tri projekty, ktoré ho najviac zaujali a zaslúžia si podľa neho podporu. „Vyzývame ľudí, aby aj prostredníctvom tohto hlasovania dali najavo, ktoré témy považujú za najpálčivejšie. Polovica projektov, ktoré získajú najviac hlasov, postúpi do užšieho výberu, kde ich bude hodnotiť odborná porota zložená zo zástupcov mimovládnych organizácií, IT firiem – partnerov projektu, ale aj odborníkov na komunikáciu,“ hovorí Milica Danková a dodáva, že kritériá výberu okrem iného zahŕňajú aj realizovateľnosť projektu, jeho potenciál získať spolupracovníkov, sponzorov a donorov, či jeho následná rozšíriteľnosť. Porota bude, samozrejme, prihliadať aj na hlasovanie verejnosti. Sedem najlepších nápadov potom postúpi do ďalšieho kola, v ktorom sa dajú dokopy podporné tímy, ktoré budú pracovať na ich technickej realizácii. Aj preto CpF ešte stále hľadá dobrovoľníkov z IT oblasti, ktorí by boli ochotní pomôcť tímom s programovaním a technickou realizáciou.

Výsledkom hľadania najlepšieho nápadu, ako pomocou webov a mobilných aplikácií zlepšiť napríklad transparentnosť štátnej správy, boj proti korupcii, efektívnejšie spravovanie verejných financií, alebo zlepšiť životné prostredie, budú tri projekty, ktoré na svoj rozbeh získajú po 5-tisíc eur.

Všetky informácie o projekte ReŠtart Slovensko nájdete na: www.restartslovensko.sk

Centrum pre filantropiu je nezisková organizácia, ktorá už 10 rokov prispieva k rozvoju občianskej spoločnosti a kultivácii darcovstva na Slovensku.

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

pop gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring