OTS: Vyhlásenie EVPÚ, a. s., k informáciám denníka Daily Telegraph

TASR, 25. októbra 2012 14:07

Bratislava 25. októbra (TASR/OTS) -

Vyhlásenie EVPÚ, a. s., k zverejneným informáciám denníka Daily Telegraph o nesprávnom postupe pri riešení žiadosti fiktívnej súkromnej čínskej spoločnosti o certifikáciu medicínskeho výrobku - bedrového kĺbu.

Na základe informácií, ktoré boli zverejnené v medzinárodnej, ale aj slovenskej tlači, sa naša spoločnosť rozhodla vykonať kroky, ktoré, ako dúfame, jednoznačne preukážu, že EVPÚ, a. s., je medzinárodne rešpektovaná organizácia na poli certifikácie a vykonáva svoju činnosť nespochybniteľne a v najvyššej kvalite. Z tohto dôvodu sme požiadali Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR a Slovenskú národnú akreditačnú službu ako dozorujúce organizácie o vykonanie auditu a kontroly procesu certifikácie medicínskych výrobkov a pomôcok v zmysle smerníc EÚ v našej spoločnosti. Chceli by sme zároveň zdôrazniť, že zo strany EVPÚ, a. s., nedošlo k žiadnemu ohrozeniu verejnosti ani pacientov, pretože proces certifikácie bedrového kĺbu sa neuskutočnil pre nedodanie základných dokumentov zo strany žiadajúcej fiktívnej spoločnosti. Z dôvodu zabezpečenia objektívneho prístupu sa naša spoločnosť k prípadu až do skončenia vyšetrovania nebude vyjadrovať. Po ukončení šetrenia vydá naša spoločnosť tlačové vyhlásenie k predmetným udalostiam.

Ing. Igor Gerek, PhD. Predseda predstavenstva EVPÚ, a. s.

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring