OTS: Vyhlásenie Mayaniquel ohľadom svojho dnešného vylúčenia z OFAC

TASR, 19. januára 2024 9:50

Guatemala 19. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Sme potešení krokom, ktorý dnes urobil úrad kontroly zahraničných aktív (Office of Foreign Assets Control –OFAC) ministerstva financií USA v súvislosti so zrušením sankcií uvalených na spoločnosť Mayaniquel.

Ako sme uviedli v decembri 2022, táto dezignácia bola mylná.

Dnes úrad OFAC výslovne uznal, že Mayaniquel nespĺňa kritériá na dezignáciu. A naozaj, ako sme uviedli aj v decembri 2022, spoločnosť Mayaniquel nie je a nikdy nebola subjektom spájajúcim sa, vo vlastníctve alebo pod kontrolou osôb, spoločností ani skupiny spoločností spomenutých v dnešnej tlačovej správe úradu OFAC.

V priebehu tohto obdobia núteného pozastavenia prevádzok Mayaniquel v meste Panzós, región Alta Verapaz, utrpela spoločnosť značné obchodné a finančné škody, ktoré budeme riešiť.

Spoločnosť Mayaniquel sa veľmi hrdí tým, že dodáva nikel, ktorý poháňa rôzne odvetvia po celom svete vrátane Spojených štátov. Tešíme sa, ako obnovíme činnosť, znovu uvedieme do funkcie svoju pracovnú silu v Guatemale a budeme podporovať miestne komunity.

Kontakt pre médiá

Mel Trecha, MATTIO Communications

mel@mattio.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2321082/4500469/Mayaniquel_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring