OTS: Vyhlásenie víťazov celosvetového finále Huawei ICT Competition 2023–2024

TASR, 28. mája 2024 14:45

Shenzhen, Čína, 28. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 26. mája sa v meste Shenzhen konalo záverečné a slávnostné odovzdávanie cien globálneho finále Huawei ICT Competition 2023–2024. Súťaž tento rok prilákala viac ako 170 000 študentov z viac ako 2 000 univerzít a vysokých škôl vo viac ako 80 krajinách a regiónoch, a stala sa tak najväčšou offline súťažou od svojho vzniku. Viac ako 160 tímov s celkovým počtom 470 súťažiacich zo 49 rôznych krajín a regiónov úspešne prešlo národnými a regionálnymi súťažami, aby sa stretli v tohtoročnom globálnom finále, ktoré sa konalo v Shenzhene 23. – 26. mája.

Po náročnej súťaži získalo 19 tímov z deviatich krajín (Alžírsko, Čína, Nigéria, Pakistan, Poľsko, Filipíny, Tanzánia, Turecko a Uganda) hlavné ceny v praktických a inovatívnych súťažiach. Cenu za najvyššiu popularitu v sociálnych médiách získal tím z Pakistanu. Cenu za ekologický rozvoj získali dva tímy z Číny a Maroka. Cenu pre ženy v technológii získali štyri tímy z Kene, Malajzie, Maroka a Ugandy. Cenu TECH4ALL za digitálnu inklúziu získali dva tímy z Číny a Filipín.

Zhou Hong, prezident Inštitútu pre strategický výskum spoločnosti Huawei, povedal: „Aby mohol naozaj každý využívať výhody digitalizácie v dobe, kedy tieto technológie dosahujú radikálny pokrok, spoločnosť Huawei je presvedčená, že je nevyhnutné zaručiť ich dostupnosť pre všetkých."

Stefania Giannini, zástupkyňa generálneho riaditeľa UNESCO pre vzdelávanie, vo videopríhovore uviedla: „UNESCO sa snaží presadzovať dodržiavanie základných práv a zastupovať každého študenta a učiteľa pri používaní digitálnych technológií a umelej inteligencie, pričom podporuje inkluzívnu, spravodlivú, otvorenú a bezpečnú digitálnu budúcnosť pre všetkých. Ďakujeme našim partnerom, ako je spoločnosť Huawei, za ich dlhodobú podporu."

Ritchie Peng, prezident oddelenia pre stratégiu IKT a obchodný rozvoj Huawei, uviedol: „Informačné a komunikačné technológie sú základným kameňom inteligentného sveta. Prostredníctvom súťaže Huawei ICT Competition sa snažíme poskytnúť študentom globálnu platformu, kde môžu súťažiť a vymieňať si nápady."

V ten istý deň spoločnosť Huawei usporiadala aj samit o urýchľovaní transformácie vzdelávania v oblasti IKT. Na samite udelila spoločnosť Huawei 24 inštruktorom titul „Huawei ICT Academy Global Most Valuable Instructor". Cieľom ocenení, ktoré sa tento rok udeľujú po prvýkrát, je preukázať inštruktorom vďaku za ich dôležitý prínos k rozvoju talentov, a označiť ich ako vzory, ktoré ukazujú, ako sa môžu najbystrejšie mysle ešte viac rozvíjať. Tieto vzory pomôžu poháňať udržateľný rozvoj ekosystému talentov IKT.

Huawei ICT Competition je každoročná súťaž pod záštitou Huawei pre študentov univerzít a vysokých škôl na celom svete. Cieľom spoločnosti Huawei je prostredníctvom súťaže poskytnúť študentom medzinárodnú platformu pre zdravú súťaž a výmenu nápadov. Od svojho vzniku v roku 2015 súťaž pomáha študentom zlepšovať ich vedomosti a praktické zručnosti v oblasti IKT a zároveň zvyšovať ich schopnosť inovovať s využitím nových technológií a platforiem. Konečným cieľom je dosiahnuť pokrok v technologickom rozvoji a uľahčiť digitálnu inklúziu na celom svete.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2423048/Closing_awards_ceremony.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring