OTS: Výroba elektrickej energie sa zvýšila ...

TASR, 14. novembra 2023 9:18

OTS: Výroba elektrickej energie sa zvýšila o 5,13 % - Risen Energy zverejnila empirické údaje o moduloch HJT Hyper-ion

Ningbo 14. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V poslednom desaťročí spúšťa čoraz viac čínskych spoločností projekty v oblasti zelenej energie po celom svete. Rozvoj fotovoltaiky (PV) sa medzi nimi stáva hlavnou hnacou silou pre ďalší rast odvetvia vďaka nižším emisiám uhlíka a nižšej úrovni nákladov na elektrinu. Moduly heteroprepojenia spoločnosti Risen Energy (HJT) Hyper-ion sa dôsledne držia prístupu „dvojitého pohonu" – nižšej úrovne nákladov na elektrinu a emisií uhlíka. Cieľom tejto filozofie je znížiť uhlíkovú stopu a zároveň dosiahnuť nižšiu úroveň nákladov na elektrinu pri vyššej výrobe energie a dodávať vysokokvalitné výrobky vyrobené v Číne, ktoré spĺňajú požiadavky globálneho trhu.

Produkty HJT sa vyznačujú vysokým výkonom. Spoločnosť Risen Energy porovnala výrobu energie modulov HJT Hyper-ion v porovnaní s modulmi PERC a TOPCon prostredníctvom simulácií vo viac ako 20 krajinách a regiónoch na celom svete s typickým klimatickým prostredím, ako je znázornené na obrázku 1. Výsledky simulácie naznačujú, že moduly HJT neustále vykazujú výrazný nárast výroby energie v porovnaní s modulmi TOPCon a PERC v rôznych regiónoch. Vykazujú vynikajúci výkon najmä v oblastiach s vysokými teplotami.

Okrem simulácie spolupracovala spoločnosť Risen Energy s rôznymi organizáciami a klientmi na vykonaní empirických testov výroby elektrickej energie v rôznych regiónoch na celom svete s cieľom ďalej skúmať reálny výkon produktov HJT Hyper-ion.

Na obrázku 2 sú zobrazené údaje z testov výroby elektrickej energie, ktoré v Hainane vykonala spoločnosť Risen Energy v spolupráci s Národným centrom pre dohľad a kontrolu kvality solárnych fotovoltaických produktov (CPVT). Hoci od pripojenia k sieti uplynuli len dva mesiace, výpočet založený na zozbieraných údajoch o výrobe elektrickej energie ukazuje, že moduly HJT Hyper-ion majú v porovnaní s modulmi PERC o 5,13 % vyšší výkon na watt. Tento výsledok sa presne zhoduje s výsledkami simulácie na obrázku 1, z ktorých vyplýva, že HJT generuje v Hainane o 5,51 % viac energie v porovnaní s PERC. To znamená, že naša simulácia výroby energie má relatívne vysokú referenčnú hodnotu.

Empirický test stále prebieha a technický tím spoločnosti Risen Energy bude pokračovať v zhromažďovaní a analýze údajov z tohto a ďalších testovacích miest v teréne. Veríme, že s neustálymi aktualizáciami a zverejňovaním empirických údajov sa výnimočný výkon výrobkov HJT Hyper-ion od spoločnosti Risen Energy bude naďalej overovať pri výrobe elektrickej energie a stane sa najlepšou voľbou a zárukou pre klientov.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2272152/Figure_1_HJT_Modules__s_Simulated_Global_Power_Generation_Comparison.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2272153/Figure_2_Power_Generation_Data_CPVT_Hainan_Test_Facility.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring