OTS: Vytratila sa z IT zábava a vášeň?

TASR, 21. novembra 2013 15:06

Bratislava 21. novembra (TASR-OTS) - Takmer 250 účastníkov sa zišlo na technologickej konferencii TechForum AutoCont v Starom Smokovci. Organizátori aj účastníci očakávajú otvorené témy a diskusie, konkrétne prípadové štúdie a aplikáciu trendov v slovenských podmienkach. Odvážna úloha? Áno. Pridali si totiž ešte otázku Vytratila sa z IT zábava a vášeň?

"S podporou popredných značiek prinášame praktické riešenia, zameriavame sa na konkrétne technológie a predstavujeme ich v kontexte reálnych projektov", hovorí Milan Futák, riaditeľ spoločnosti AutoCont SK. "Akceptujeme vysoké nároky odborného publika, dynamiku IT biznisu, aj nedostatok financií a napriek tomu veríme, že prinesieme pragmatické a trendové informácie." Okrem rozsiahlej odbornej náplne má konferencia aj odľahčený motív – tento rok skrytý za sloganom Sme aj tí ľudia. Cieľom je ukázať prednášajúcich v prirodzenom ľudskom svetle, a tak odkryť iný pohľad na špecialistov z oblasti IT.

Martin Sůra, riaditeľ spoločnosti Hewllet-Packard na Slovensku sa zamýšľa nad vývojom IT v poslednom období a zmenami, ktoré prinášajú zmeny aj v iných odvetviach života. Technologický riaditeľ firmy ESET Palo Luka prevedie účastníkov svetom kyberzločinu, vývojom technológií a inovácií na oboch stranách barikády. Aj keď vývoj hrozieb sa nedá presne predpovedať, povie, prečo budú stále existovať a načrtne niektoré trendy v oblasti bezpečnosti. Ondrej Krajč sa v prednáškovom bloku Bezpečnosť napojí aktuálnou témou ochrany mobilných zariadení. Dotýka sa každého užívateľa, málo sa o nej hovorí a nesprávne sa predpokladá, že nás ochránia výrobcovia zariadení, alebo telekomunikační operátori.

Riešenia pre slovenských zákazníkov v slovenských podmienkach, s nadhľadom, ale do detailu, predstavuje špeciálny blok Ukladanie a správa dát. Odtiaľ je už iba krok k najfrekventovanejšej téme súčasnosti – ku cloudovým riešeniam. Zaujímavé a inovatívne riešenie sieťovej infraštruktúry predstaví tradičný priekopník technologických trendov, Michal Remper zo spoločnosti Cisco. V cloudovom bloku mu sekunduje Martin Hebeda zo spoločnosti Kerio Technologies praktickou prezentáciou nástrojov pre firemnú spoluprácu a komunikáciu.

V bloku Tlačové riešenia padla základná dôležitá otázka: Sú už bezpečnosť, pomer cena/výkon a komplexné služby v tlači veci dávno vyriešené, alebo je stále čím osloviť? Prezentujú zástupcovia tradičných aj málo známych značiek a Tomáš Dobeš a Daniel Míka uvádzajú najnovšie trendy tlačových riešení v Európe v kontexte technológií a služieb Canon pre B2B zákazníkov.

Koncové zariadenia sú pod kritickým drobnohľadom používateľov, musia predstihovať očakávania, uchvacovať a pritom bezpečne a spoľahlivo fungovať. Po prvýkrát na Slovensku Hynek Cihlář a Martin Černík odprezentujú riešenia integrácie zariadení Apple do komerčných prostredí. Unikátne postavenie spoločnosti AutoCont v súvislosti so spoločnosťou Apple umožní prezentovať konkrétne príklady z reálnych projektov.

Luboš Petr a Radomír Žvak predstavia na Slovensku spoločnosť CAD Studio, člena AutoCont Holdingu. Prezentujú viac ako 20-ročné skúsenosti so strojárskymi a stavbárskymi CAD technológiami spoločnosti Autodesk, možnosťami, ako riadiť, a tým zefektívniť konštrukčný a projekčný proces pomocou nástrojov pre správu produktových dát.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring