OTS: Xsolla spúšťa webový obchod pre 40 zo 100 najlepších mobilných hier

TASR, 5. októbra 2023 8:53

Podnikanie v oblasti mobilných hier rastie vďaka 151 webovým obchodom Xsolla, ktoré využívajú vylepšenú integráciu medzi platformami a zvyšujú prevádzkovú efektívnosť

Los Angeles 5. októbra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť Xsolla, globálna spoločnosť zaoberajúca sa obchodovaním s videohrami, sa podelila o poznatky: 40 zo 100 najlepších mobilných hier spustilo svoj webový obchod pomocou riešenia spoločnosti Xsolla. Tieto poznatky ponúkajú pohľad na rastúci trend multiplatformových operácií v odvetví mobilných hier v roku 2023 a v roku 2024. Na základe prieskumu a analýzy spoločnosti Xsolla pomohli tento rok pri spustení webových obchodov 151 hrám. Tento úspech odzrkadľuje transformáciu prostredia mobilných hier, ktoré smeruje k integrácii viacerých platforiem.

„S podporou spoločnosti Xsolla vrhá 80.lv svetlo na rastúcu potrebu spojovacej platformy v hernom priemysle“ povedal Kirill Tokarev, generálny riaditeľ platformy 80.lv. „Cieľom tejto koncepcie je poskytnúť rovnaké príležitosti herným a portovacím štúdiám, najmä tým s obmedzenými internými kapacitami, a to tak, že ich spojí so spoľahlivými partnermi na rozšírenie ich hier na iné platformy.“

Od roku 2005 sa spoločnosť Xsolla venuje pomoci internetovým prehliadačom a počítačovým hrám predávať virtuálny tovar po celom svete. Vďaka vytrvalému odhodlaniu objavovať nové trhy na viacerých platformách a značným investíciám do zlepšovania skúseností s nástupom do hry umožňuje spoločnosť Xsolla mobilným hrám rozširovať ich stále sa rozširujúcu základňu používateľov.

Integrácia špecializovaných platobných platforiem, ako je Xsolla, môže výrazne zvýšiť efektivitu vývojárov hier. Údaje ukazujú, že vývojári môžu ušetriť až 30 % svojho prevádzkového času použitím špecializovaných riešení namiesto vytvorenia vlastného platobného systému. Vývojári a vydavatelia tak môžu uvoľniť viac zdrojov, ktoré sa môžu použiť na zlepšenie funkcií hry a používateľského zážitku. Zjednodušenie zložitostí súvisiacich s dodržiavaním daňových predpisov a regulačných požiadaviek umožňuje vývojárom sústrediť sa na ich hlavnú kompetenciu, ktorou je vytváranie pútavých hier. Vďaka partnerstvu so spoločnosťou Xsolla môžu partneri zefektívniť obchodné operácie a prispieť k vyššej kvalite herných zážitkov pre koncových používateľov.

Orientácia na zložitých globálnych trhoch s digitálnymi službami a produktmi je komplexná záležitosť, ktorá zahŕňa oveľa viac než len dodržiavanie smerníc o DPH a dani z obratu. Vezmime si napríklad Mexiko, kde sú podľa zoznamu poskytovateľov digitálnych služieb registrovaných v RFC oficiálne zaregistrované len dve popredné herné spoločnosti, ako je zdokumentované v úradnom vestníku. Okrem daní sa spoločnosti musia popasovať s rôznymi miestnymi pravidlami, licenčnými kritériami a zákonmi o ochrane údajov, ktoré sa môžu v jednotlivých regiónoch výrazne líšiť.

„Spustenie webového obchodu pre 40 zo 100 najlepších mobilných hier je pre spoločnosť Xsolla významným míľnikom a znamená veľký posun v odvetví smerom k expanzii na viac platforiem“, povedal Chris Hewish, generálny riaditeľ spoločnosti Xsolla. „Tento úspech je viac než len hra s číslami, je to potvrdenie nášho vytrvalého zamerania na poskytovanie najefektívnejších a najvšestrannejších riešení pre vývojárov mobilných hier. Podčiarkuje tiež rastúci význam jednotnej medziplatformovej stratégie, najmä vo svetle nedávnych zmien v oblasti ochrany osobných údajov vrátane identifikátora pre inzerentov (IDFA), transparentnosti sledovania aplikácií (ATT) a nadchádzajúceho zásahu do Fingerprintingu. Vďaka týmto zmenám je pre vývojárov dôležitejšie ako kedykoľvek predtým dodržiavať pravidlá a zároveň využívať webové obchody na rozšírenie používateľskej základne a obohatenie herných zážitkov naprieč platformami.“

Pre ďalšie informácie a viac informácií o webovom obchode Xsolla navštívte stránku xsolla.pro/webshoptop100

O spoločnosti Xsolla

Xsolla je globálna spoločnosť zaoberajúca sa obchodovaním s videohrami, ktorá ponúka robustný a výkonný súbor nástrojov a služieb určených špeciálne pre odvetvie videohier. Od svojho založenia v roku 2005 pomohla spoločnosť Xsolla tisícom vývojárov a vydavateľov hier všetkých veľkostí financovať, uvádzať na trh, spúšťať a speňažiť ich hry na celom svete a na viacerých platformách. Poslaním spoločnosti Xsolla ako inovatívneho lídra v oblasti obchodovania s hrami je riešiť neodmysliteľné zložitosti globálnej distribúcie, marketingu a monetizácie, aby sme našim partnerom pomohli dosiahnuť viac geografických oblastí, generovať väčšie príjmy a vytvárať vzťahy s hráčmi na celom svete. Spoločnosť Xsolla so sídlom v Los Angeles v Kalifornii a kanceláriami v Berlíne, Soule, Pekingu, Kuala Lumpur, Tokiu a mestách po celom svete podporuje významné herné tituly ako Valve, Twitch, Roblox, Ubisoft, Epic Games, Take-Two, KRAFTON, Nexters, NetEase, Playstudios, Playrix, miHoYo a ďalšie.

Ak chcete získať ďalšie informácie a dozvedieť sa viac, navštívte stránku xsolla.com

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53576797/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Kontakt na médiá

Derrick Stembridge

Riaditeľka pre vzťahy s verejnosťou, Xsolla

d.stembridge@xsolla.com

Zdroj: Xsolla

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring