OTS: Yang Chaobin z Huawei: Umelá inteligencia pre siete zvyšuje produktivitu

TASR, 28. júna 2024 5:35

Šanghaj 28. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na MWC v Šanghaji 2024 hovoril člen predstavenstva a prezident Huawei pre produkty a riešenia IKT Yang Chaobin o tom, ako prináša technológia AI, najmä generatívna AI, nové príležitosti a požiadavky do telekomunikačných sietí. Diskutoval aj o význame integrácie a uplatňovania inovatívnych digitálnych a inteligentných technológií s cieľom urýchliť vývoj siete smerom k vyššej autonómii a produktivite sietí.

Vo svojom prejave pod názvom „Umelá inteligencia pre siete: Zvýšenie produktivity", povedal Yang, „Telekomunikačný priemysel odštartoval 5G-A, zatiaľ čo generatívna umelá inteligencia dosahuje významné míľniky. AI, ako základná technológia pre automatizáciu sietí, smeruje k urýchleniu prechodu odvetvia na autonómnejšie siete a zohráva kľúčovú úlohu v obchodnom úspechu 5G-A."

Yang tiež poznamenal, že generatívna AI transformuje produkciu, spracovanie, prenos a výmenu informácií s cieľom vytvoriť možnosti mobilnej AI a zvýšiť návštevnosť, pripojenia a služby. To tiež znamená vyššie požiadavky na speňaženie diferencovaných služieb a automatizovanú sieť O&M. Yang predstavil, ako je aktualizované riešenie Autonomous Driving Network (ADN) spoločnosti Huawei aktuálne poháňané modelom Telecom Foundation Model spoločnosti, ktorý poskytuje päť kopilotov založených na rolách a päť agentov založených na scenároch. Riešenie zvýši hodnotu sietí v troch aspektoch: sprístupnenie poskytovania služieb, údržba siete a zaistenie skúseností.

Podľa Yanga môžu kopiloti podporovať päť rolí: personál strediska sieťových operácií (NOC), personál zákazníckeho servisu, inžinieri údržby v teréne, inžinieri inštalácie a údržby domáceho širokopásmového pripojenia a domáci používatelia širokopásmového pripojenia. Kopiloti môžu pretvoriť interakciu a spoluprácu medzi človekom a strojom tým, že podporia inteligentné vedomosti, otázky a odpovede, ako aj asistovanú prevádzku a údržbu, čím výrazne zlepšia efektívnosť a znížia latku pre technických inžinierov.

Okrem toho môžu agenti podporovať päť vysoko hodnotných scenárov v oblasti údržby, optimalizácie a prevádzky siete. Na základe prednastavených zásad môžu agenti automaticky rozdeliť zložité úlohy, organizovať procesy a vyvolať nástroje a aplikačné programovacie rozhrania (API), aby dosiahli autonómiu založenú na scenároch, čo výrazne zlepšuje prevádzkovú efektívnosť a skúsenosť zákazníkov.

Druhotní piloti a agenti zdôrazňujú obchodnú hodnotu, ktorú môže AI vytvoriť v inovatívnych aplikáciách. V rámci svojho prejavu sa Yang podelil o niektoré typické scenáre, v ktorých môžu kopiloti a agenti vytvárať veľkú hodnotu, vrátane riešenia porúch, optimalizácie bezdrôtovej siete a súkromných sietí podnikového areálu.

MWC Shanghai 2024 sa koná od 26. do 28. júna v čínskom Šanghaji. Počas podujatia spoločnosť Huawei predstaví svoje najnovšie produkty a riešenia na stánkoch E10 a E50 v hale N1 výstaviska Shanghai New International Expo Expo Center (SNIEC).

Rok 2024 bude prvým rokom komerčného využívania siete 5.5G a nasadenie gigabitovej optickej siete F5.5G sa už začalo. Súčinnosť medzi sieťami, cloudom a inteligenciou je nastavená tak, aby viedla k všadeprítomným inteligentným aplikáciám a čoraz rôznorodejším užívateľským skúsenostiam. Spoločne s globálnymi operátormi, odborníkmi z odvetvia a vedúcimi predstaviteľmi verejnej mienky sa Huawei na tohtoročnom MWC v Šanghaji ponorí do vzrušujúcich tém, napríklad ako posilniť úspech 5G v ére 5,5G a ako využiť potenciál rastu príjmov operátorov, aby nás ešte rýchlejšie priviedol do inteligentného sveta. Viac informácií nájdete na stránke: https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2448914/Huawei.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring