OTS: YOFC a China Mobile predstavujú prvú 800 G prenosovú sieť ...

TASR, 18. júna 2024 8:50

OTS: YOFC a China Mobile predstavujú prvú 800 G prenosovú sieť s dutými vláknami na svete

Wuhan 18. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Yangtze Optical Fibre and Cable Joint Stock Limited Company (YOFC) v spolupráci s China Mobile predstavili 6. júna prvú testovaciu prenosovú sieť na svete s 800 G dutými vláknami v Shenzhen-Dongguan, Guangdong. Tento krok je významným míľnikom vo vývoji telekomunikačnej infraštruktúry, ktorý posúva hranice tradičnej technológie optických vlákien.

Účasť spoločnosti YOFC v testovacej sieti priniesla komplexnú sadu riešení navrhnutých špeciálne pre optiku dutých vlákien, ktorá zahŕňa dodanie káblov, základných služieb spájania a adaptérov na integráciu s jednovidovými vláknami. Projekt úspešne zvládol niekoľko technických výziev bežných v zložitých inštaláciách. Výzvy zahŕňali zmiernenie environmentálnych rizík a zaistenie stabilnej infraštruktúry počas operácií kladenia a spájania vlákien — riešenie zaplavenia potrubia, riadenie nadmernej vlhkosti a presné spájanie vo vonkajšom prostredí. Toto úsilie bolo rozhodujúce, aby bolo možné podrobné hodnotenie výkonnosti vlákna v reálnych prevádzkových podmienkach.

Kľúčové výkonnostné metriky dosiahnuté na 20-kilometrovom testovacom spojení — ako sú straty spojov medzi vláknami s dutým jadrom, pripojeniami z dutých vlákien na vlákna s pevným jadrom a útlmom po inštalácii — sa porovnávali s poprednými globálnymi štandardmi. Nasadenie bolo navyše vybavené zostavou optického prenosu s jednou vlnovou dĺžkou 800 Gb/s, čím sa otestoval obojsmerný prenos na dlhé vzdialenosti s priepustnosťou 128 Tb/s cez duté vlákna. To preukázalo nielen praktické uplatnenie takýchto vlákien v zložitých a náročných sieťových prostrediach, ale poslúžilo aj ako kritický dôkaz konceptu škálovateľnosti a priemyselného využitia technológií dutých vlákien.

V celom sektore sa dosahujú nové technologické úrovne, poháňané neustálym pokrokom v oblasti umelej inteligencie. Vlákna s dutým jadrom, ktoré využívajú inovatívny mechanizmus vedenia vzduchu, prekonávajú výkonnostné obmedzenia spojené s tradičnými vláknami s pevným jadrom, z hľadiska kapacity aj latencie. Táto technológia ponúka výrazné zdokonalenia v infraštruktúrach prenosu údajov, ako sú internetové chrbtice a dátové centrá, a podľa očakávaní by mala aj naďalej spĺňať rastúce požiadavky na prenos dát na nasledujúcich 20 aj viac rokov.

Spoločnosť YOFC plánuje naďalej pokračovať vo vývoji a výrobe technológií dutých vlákien novej generácie. V spolupráci s partnermi v odvetví sa spoločnosť YOFC snaží podporovať inovácie, urýchľovať komercializáciu nových vlákien a zvyšovať výkon optických sietí, čím vytvára stabilný základ pre infraštruktúru optických vlákien, ktorá je nevyhnutná pre inteligentnejší svet.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring