OTS: YOFC predstavuje na 2024 MWC v Barcelone špičkové inovácie

TASR, 1. marca 2024 9:08

Barcelona 1. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Spoločnosť Yangtze Optical Fibre and Cable Joint Stock Limited Company (YOFC), líder na globálnom trhu s optickými vláknami a káblami, predstavila na Svetovom kongrese mobilných technológií 2024 v Barcelone (MWC Barcelona) súbor pokročilých produktov a riešení. V rámci témy „Spájame budúcnosť pomocou vlákien" predstavila spoločnosť YOFC svoje pokroky v piatich kľúčových oblastiach: prechod na pokročilé 5G, nové centrum ekologickej výpočtovej techniky, nová hodnota digitálnej energie, nové skúsenosti digitálneho života a preklenutie digitálnej priepasti.

Prechod na pokročilé 5G

S príchodom technológie 5G sa priemyselné odvetvia na celom svete vydali na novú cestu digitálnej transformácie a naštartovali množstvo nových aplikácií a scenárov, ktoré si vyžadujú vylepšené sieťové funkcie. Tento posun viedol k vzostupu konceptu 5.5G. V tejto súvislosti tvorí optické vlákno, ktoré slúži ako základný kanál pre prenos informácií, chrbticu všadeprítomnej prepojenosti v ére 5,5 G. Počas výstavy spoločnosť YOFC predstavila svoje najnovšie inovácie v oblasti optických vlákien:

- Vlákno FarBand ® Ultra G.654.E: Je známe svojím výnimočne nízkym zostatkovým útlmom, čo zvyšuje komunikačné schopnosti na diaľku.

- Vlákno EasyBand: Vyznačuje sa minimalizovaným vonkajším priemerom, čo optimalizuje efektívnosť inštalácie.

- Vlákno GenBand: Všestranné riešenie vhodné pre širokú škálu sieťových požiadaviek.

- Vlákno OM4/OM4+ Ultra Bending Insensitive Multimode: Poskytuje vysokú rýchlosť prenosu dát aj v náročných prostrediach.

- Vlákno Specialty Communication: Upravené pre špecifické priemyselné využitia, zabezpečuje spoľahlivosť a výkon.

Okrem toho sa spoločnosť YOFC v snahe reagovať na požiadavky prekvitajúcej digitálnej ekonomiky a vývoja umelej inteligencie (AI) aktívne zaoberá výskumom a vývojom optických vlákien novej generácie s cieľom zaistiť si vedúce postavenie na domácom aj medzinárodnom trhu. Na výstave upútali pozornosť mnohých odborníkov z odvetvia optické vláknové produkty novej generácie YOFC, napríklad vlákna s multiplexným priestorovým delením (SDM) a optické vlákna s dutým jadrom.

Nové centrum ekologickej výpočtovej techniky

Na tohtoročnom MWC stáli v centre pozornosti dátové centrá – životne dôležité motory digitálneho veku, zodpovedné za ukladanie neustále sa rozširujúceho súboru informácií na našom svete. Počas podujatia predstavila spoločnosť YOFC svoju najnovšiu inováciu: ekologické riešenie kabeláže dátových centier iCONEC určené nielen na rozšírenie šírky pásma a priestorovej efektívnosti dátových centier, ale aj na výrazné predĺženie ich prevádzkovej životnosti, zníženie emisií uhlíka a zefektívnenie nákladov v rámci procesu.

Okrem toho spoločnosť YOFC predstavila holistické riešenie optických modulov pre výpočtové siete dátových centier s podporou umelej inteligencie. Spoločnosť YOFC, ktorá prekračuje rámec tradičnej technológie III-V, predstavila svoje riešenie optického modulu 400G/800G novej generácie s využitím technológie kremíkovej fotoniky. Tento prelomový objav sľubuje zníženie spotreby energie optických modulov približne o 20 %, čo je predzvesťou novej kapitoly v snahe o ekologickejšie dátové centrá.

Nová hodnota digitálnej energie

Digitálne inovácie oživujú energetický sektor a menia všetko od elektrických sietí až po námornú infraštruktúru. Zavedením množstva produktov a služieb, ktoré sľubujú novú definíciu digitálnej energetickej infraštruktúry sa spoločnosť YOFC stala stredobodom tejto revolúcie.

V oblasti elektrickej energie je prenos ultra vysokého napätia (UHV) najpokročilejšou technológiou prenosu energie na svete. Spoločnosť YOFC poskytuje komplexnú škálu riešení digitálneho napájania pre prenosové systémy UHV DC vrátane vlákna G654E, káblov ADS (All-Dielectric Self-Supporting) a OPGW (Optical Ground Wire), vysokonapäťových ohňovzdorných káblov, napájacích konektorov a jednotiek optických zariadení. Spoločnosť YOFC okrem toho poskytuje profesionálne stavebné poradenské služby na zaistenie bezpečnosti a spoľahlivosti systémov UHV.

V námornom sektore je spoločnosť YOFC priekopníkom vývoja v rámci celého hodnotového reťazca námorného inžinierstva. Jeho arzenál zahŕňa podmorské optické a napájacie káble spolu so súborom súvisiacich riešení a služieb EPC (inžinierske, obstarávacie a stavebné). Tieto ponuky sú určené pre široké spektrum uplatnení od uľahčenia prenosu veternej energie na mori a obsluhy ropných plošín na mori až po umožnenie transoceánskej komunikácie a vytvorenie podmorských pozorovacích sietí. Strategické investície YOFC do veľkokapacitných zariadení na výrobu veternej energie na mori zdôrazňujú jej záväzok zabezpečiť si konkurencieschopné postavenie v oblasti námorného inžinierstva.

Nové skúsenosti s digitálnym životom

V ére, v ktorej je plynulá digitálna konektivita prvoradá, robí spoločnosť YOFC pokroky pri odstraňovaní notoricky známej prekážky „poslednej míle" v mobilnej komunikácii. Spoločnosť zameriava svoje úsilie na obohatenie digitálneho života používateľov tým, že ponúkne komplexné plne optické riešenia konektivity.

Keďže spoločnosť YOFC sa zameriava na potreby modernej železničnej dopravy, zaviedla špecializované riešenia, ktoré vyhovujú rôznym frekvenčným požiadavkám rôznych bezdrôtových komunikačných systémov. Vďaka svojim priekopníckym netesniacim koaxiálnym káblom a príslušenstvu spoločnosť zaisťuje, aby mohli cestujúci na železničných nástupištiach a v tuneloch využívať duálny internet pri gigabitovej rýchlosti, ktorý je kľúčovou súčasťou dnešného mobilného životného štýlu.

V oblasti optickej sieťovej kabeláže skracuje riešenie novej generácie F.ODN od spoločnosti YOFC čas inštalácie pred pripojením o 80 % v porovnaní s tradičnými metódami, čo umožňuje zákazníkom rýchlo a efektívne zavádzať prémiové siete. Okrem toho si operátori rýchlo osvojili riešenie neviditeľného káblového vedenia FTTR (Fibre to The Room), ktoré zaviedla spoločnosť YOFC, pretože vidia jeho hodnotu v kombinácii zjednodušenia inštalácie s minimálnym estetickým narušením.

Okrem toho vzbudila značný záujem prezentácia špičkových aktívnych optických káblov spoločnosti YOFC pre inteligentné audio a video odvetvie, s využitím patentovaného vlákna BendRobust ® odolného proti ohybu. Tieto produkty sa vyznačujú výnimočnou flexibilitou a vynikajúcimi schopnosťami prenosu dát, čo znamená významný krok vpred vo vývoji inteligentných domácich a multimediálnych technológií.

Preklenutie digitálnej priepasti

Od roku 2014 sa spoločnosť YOFC vydala na ambicióznu misiu prinášať konektivitu optických vlákien do najodľahlejších kútov planéty. S výrobnými závodmi v Indonézii, Južnej Afrike, Brazílii a Poľsku stojí spoločnosť YOFC na čele medzinárodného úsilia o prepojenie znevýhodnených komunít, od bujných džunglí na Filipínach až po rozľahlé mestské bludiská v Peru a Indonézii. Či už ide o preklenutie obrovských oceánov, zdolávanie strmých hôr alebo orientáciu po zložitých mestských slumoch, spoločnosť YOFC je pri tom, pretože verí, že každý si zaslúži spojenie.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2351130/YOFC_Unveils_Cutting_edge_Innovations_at_2024_MWC_Barcelona.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring