OTS: Za 24 hodín 20 percent voličov poslalo hlas

TASR, 22. novembra 2012 10:16

Bratislava 22. novembra (TASR-OTS) - Päťdesiatdeväť z 299 oprávnených voličov v tradičných anketách združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub v 2012. roku využilo svoje právo za šestnásť hodín prvého hlasovacieho dňa. Hlasovali štátni činitelia, niektorí poslanci parlamentu, podnikatelia, osobnosti vedy, kultúry, školstva, zdravotníctva, ale aj hodnostári RKC. Hlasovanie sa skončí po štyridsiatich hlasovacích dňoch v posledný deň roka 2012.

Najvýznamnejšie je hlasovanie o nominovaných na Zlatý biatec, ktorý sa udeľuje na základe tajného, resp. neverejného hlasovania od 1993. roka. Z trinástich nominovaných je päť z nich po prvom hlasovacom dni na čele peletónu so značným odstupom. Najsilnejší kredit majú po prvom hlasovacom dni: Ing. Ľ. Lopatka, MA M. Gullerová, PHD, prof. Ing. F. Malík, DrSc., M. Lajčák a prof. PhDr. I. Radičová, PHD.

Hlasy z ostatných ankiet sa pripočítavajú k hlasom z hlasovania prostredníctvom internetu na www.hospodarskyklub.sk. Z deviatich nominovaných osobností v X. ročníku ankety World Politician sú na myslenom stupni víťazov so značným odstupom ruský prezident V. Putin, nemecká kancelárka A. Merkelová a prezident Ekvádorskej republiky R. C. Delgado.

Z desiatich nominovaných bánk v XIII. ročníku ankety BEST BANK získali najviac hlasov VÚB, Tatrabanka a Slovenská sporiteľňa.

Z členov vlády získal bezkonkurenčne najviac hlasov podpredseda vlády a minister zahraničných vecí M. Lajčák v VI. ročníku ankety Najsympatickejší člen vlády SR.

V VII. ročníku ankety Najsympatickejší poslanec NR SR z dvanástich poslancov sú traja nominovaní so značným náskokom na myslenom stupni víťazov: R. Procházka (KDH), M. Kondrót (SMER-SD) a A. Hlina (nezávislý, zvolený za OĽaNO).

Laureáti Zlatého biatca, víťazi jednotlivých ankiet a laureáti ocenenia Prominent ekonomiky budú slávnostne vyhlásení na 234. podujatí združenia NEF Hospodársky klub 14. marca 2013 v Bratislave. Prvý zo zahraničných laureátov dr. Johannes Androsch bude dekorovaný Zlatým biatcom na XII. valnom zhromaždení združenia 13. decembra 2012. Na politických stranách nezávislé združenie NEF Hospodársky klub pôsobí na domácej a zahraničnej scéne už 21. rok.

S výnimkou Zlatého biatca hlasovanie verejnosti v ostatných tradičných anketách vďaka partnerom hlavného organizátora (Považská cementáreň, Polleo Partners, United Group, Kávomaty, ZCPP SR, Prvá stavebná sporiteľňa a Modřany Power, a.s., Česká republika) pokračuje do konca 2012. roka na www.hospodarskyklub.sk.

Kontakt:

NEF Hospodársky klub

www.hospodarskyklub.sk

pkasalovsky@hospodarskyklub.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring