OTS: Začína sa 8. tábor pre tínedžerov a workshop pre učiteľov Belt and Road

TASR, včera 10:26

Kunming 26. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 8. ročník tábora pre teenagerov a workshopu pre učiteľov Belt and Road, ktorý spoluorganizuje Čínska asociácia pre vedu a techniku (CAST), Ministerstvo vedy a techniky Ľudovej republiky Čína (MOST) a ľudová vláda provincie Yunnan, otvoril 23. júla svoje brány v hlavnom meste provincie Yunnan, Kunmingu.

Tohtoročné podujatie na tému „Sen o budúcej vede, oddanosť lepšiemu svetu", ktoré sa koná v hybridnom formáte online a offline, dosiahlo rekordnú mieru osobnej účasti, pričom v Kunmingu sa zišlo približne 300 učiteľov a študentov z 37 krajín a regiónov. Podujatie, ktoré kladie dôraz na vedecké vzdelávanie a medzinárodnú spoluprácu, ponúklo prostredie na spoluprácu účastníkom z krajín zapojených do iniciatívy Belt and Road (BRI). Program zahŕňal štyri tábory s vedeckou tematikou – „Skameneliny z Yunnanu ako svedkovia evolúcie života na Zemi", „Rastlinná fantázia", „Múdre vedenie budúcnosti" a „Naháňanie Slnka". Tábory doplnilo desať aktivít zameraných na vedu, technológiu a kultúrnu výmenu, ako napríklad Kultúrna noc, Zážitok z nehmotného kultúrneho dedičstva a Dialóg s vedcami. Tieto aktivity poskytli mladým účastníkom dynamické prostredie na skúmanie vedeckých predmetov, zapájanie sa do kreatívnych projektov a interakciu s rovesníkmi aj uznávanými vedcami. Učitelia sa zúčastnili na špecializovaných výmenách, aby zlepšili svoj profesionálny rozvoj a podporili medzikultúrnu vzdelávaciu spoluprácu.

Na otváracom ceremoniáli vedci z celého sveta spoločne otvorili Medzinárodnú iniciatívu pre kolaboratívne inovácie vo vedeckom vzdelávaní v rámci BRI. Iniciatíva sa zasadzuje za posilnenie študentských vedeckých klubov a snaží sa posilniť postavenie mladých ľudí rozširovaním ich vedeckých vedomostí a zručností. V spolupráci s uznávanými vedcami z krajín BRI sa iniciatíva snaží vytvoriť medzinárodnú platformu pre dialóg a výmenu, a zároveň vytvoriť udržateľný mechanizmus spolupráce zameraný na budovanie komunity so spoločnou budúcnosťou ľudstva.

Od svojho prvého stretnutia v roku 2017 sa tábor pre teenagerov a workshop pre učiteľov Belt and Road koná každoročne už ôsmy rok po sebe. Priťahuje študentov a učiteľov z desiatok krajín a regiónov, ktorí sa vydávajú na vzrušujúcu cestu vedeckého objavovania. V roku 2023 bol tábor uznaný ako jeden z projektov praktickej spolupráce Tretieho fóra Belt and Road pre medzinárodnú spoluprácu. Zostáva jediným programom svojho druhu venovaným výlučne tínedžerom.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2468840/IMG_4291.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring