OTS: Zájazd do Indie

TASR-OTS, 27. novembra 2012 12:10

Bratislava 27. novembra (TASR-OTS) - Ak vás lákajú exotické krajiny, určite absolvujte zájazd do Indie.

Ako každá veľká krajina, aj India je veľmi členitá. Na severe krajiny tvoria prírodnú hranicu vysoké Himaláje. Tak ako obrovské Himaláje vytvárajú reliéf krajiny, tak aj rieka Indus zasahuje do členenia severnej časti Indie. Z najväčších riek treba uviesť: Mahánadí, Jamuna, Krišna. Medzi vysoké pohoria patrí a Východný a Západný Ghát.

Zvláštnosťou Indie je kastovníctvo. Kasty sú uzavreté skupiny ľudí sformované podľa dedičného povolania, podľa rasy alebo podľa miery rituálnej nečistoty. Sú štyri veľké kasty: kňazi alebo brahmani, vládnuca vrstva – kšatrijovia, roľníci a remeselníci, vajšijovia a sluhovia. Členenie medzi ľuďmi je pre našinca nepredstaviteľné. Pri uzatvorení manželstva s inou kastou vždy jeden prichádza o svoje výhody, hoci svadobné šperky určite dostávajú.

Hlavné mesto Indie je Dillí. To ale určite viete, ak nie, asi by ste potrebovali individuálne doučovanie. K návšteve tejto krajiny sú potrebné víza a k vstupu do tejto krajiny potrebujete aj cestovný doklad, ktorý je minimálne 6 mesiacov platný. Platné víza môžete získať na Veľvyslanectve Indie v Bratislave. Ďalej potrebujete pred návštevou absolvovať aj sériu očkovaní, o ktorých sa poraďte so svojím lekárom.

India je krajina veľkých rozdielov, práve z tohto dôvodu tu nájdeme aj oblasti s nízkou životnou úrovňou a veľkým počtom negramotných ľudí. Zdravotníctvo je ešte stále na nedostatočnej úrovni, preto je určite dobré mať so sebou základné zdravotnícke potreby, keby sa nám náhodou stal nejaký úraz.

Napriek rozmarom počasia je India navštevovaná prakticky počas celého roka. Pre turistov je najvhodnejším obdobím december až marec. Teploty sú v tomto období primerané, fúka príjemný vietor. Rozhodne ochutnajte aj indické špeciality, ale dajte si záležať na hygienických podmienkach prípravy jedál a ich predaja, rovnako aj tekutiny kupujte radšej v uzatvorených fľašiach.

Myslím si, že spoznať túto krajinu je určite zaujímavé, ale určite mi dáte za pravdu, že mnohých z nás sťahovanie do tejto krajiny určite neláka. Určite tu ale nájdeme aj množstvo obchodíkov, napríklad so spodným prádlom, v ktorom si môžete zakúpiť nádherné nočné košieľky.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring