OTS: Založenie rodiny odkladáme na neskôr

OTS, 20. augusta 2013 13:40

Bratislava 20. augusta (TASR-OTS) - Čoraz viac mladých ľudí sa dostáva do veku, kedy sa chcú postaviť na vlastné nohy a založiť rodinu. Aj keď sa táto veková hranica značne posunula, opäť je vidieť viac mamičiek s kočíkmi a malými deťmi. Dnes je na všetko dostatok času a ani v tomto ohľade sa nikto nikam neponáhľa. Jedným z dôvodov sú samozrejme peniaze. Zohnať prácu nie je jednoduché a o dobre platenej, môžeme často len snívať. Väčšina je teda odkázaná na hypotéky. Aj tu však nie je na škodu mať aspoň časť potrebnej hotovosti našetrenú. Preto mladí čoraz viac odkladajú vlastné bývanie na neskôr.

Rozhodnutie či zostať u rodičov alebo ísť do vlastného im často neuľahčujú ani samotné ceny nehnuteľností. Tie závisia najmä od veľkosti mesta a mestskej časti, v ktorej by ste chceli bývať a pohybujú sa v nie veľmi dostupných hodnotách. Byty na predaj tak často vyhľadávame až keď plánujeme založiť rodinu. Často tak naraz organizujeme svadbu, kúpu bytu, ale aj zariadenie detskej izby. Je to síce záťaž avšak pocit vlastného bývania za to určite stojí.

Kúpa sa však bez rekonštrukcie často nezaobíde. Aspoň drobné zásahy si vyžaduje každá nehnuteľnosť, a tak treba počítať aj s podobnými prácami a istým finančným obnosom, aby ste si bývanie mohli prispôsobiť vlastným potrebám.

Teraz asi najviac trápi väčšinu z nás vysoká tepelná záťaž vďaka extrémne teplému počasiu. Ak teda hľadáte vhodný byt radšej dajte prednosť slnečnému, aby ste aj v zime mali príjemne teplo, a pri takýchto vysokých teplotách dajte prednosť klimatizácií. Tieto už aj u nás môžu prispieť k pohodliu v každom domove. Klimatizáciu do bytu však vyberajte nielen podľa ceny, ale aj výkonu. S chladom to však nepreháňajte, aby ste nepotrebovali už teraz teplý paplón.

Ak chcete mať moderný byt skúste sedacie vaky, Vaše deti ich budú zbožňovať.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring