OTS: Zamestnávanie vysokokvalifikovaných cudzincov na Slovensku

TASR, 29. januára 2013 16:48

Bez popisu Foto: Americká obchodná komora na Slovensku

Bratislava 29. januára (TASR-OTS) - Slovensko začína pociťovať nedostatok kvalifikovaných pracovníkov najmä v oblastiach s vyššou pridanou hodnotou: Je teda možné hľadať efektívnejšie nástroje na prilákanie vysokokvalifikovaných zamestnancov na Slovensko?

Odpovede (aj) na túto otázku budú hľadať predstavitelia vlády, štátnej správy, Európskej komisie, medzinárodných organizácií, mimovládnych organizácií a biznisu v rámci konferencie o migračnej politike a stratégii manažmentu migračných tokov. Jedinečnú diskusiu realizuje Americká obchodná komora v SR v spolupráci s Inštitútom pre rozvoj spoločnosti dňa 31. januára 2013 v hoteli NH Gate One v Bratislave so začiatkom o 09.00 h.

Konferenciu by mal slávnostne otvoriť podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák. Na konferencii tiež vystúpia niekoľkí zahraniční hostia, vrátane:

- Lieven BROUWERS, špecialista na vysokokvalifikovaných migrantov; Riaditeľstvo pre vnútorné záležitosti (DG Home Affairs), Európska komisia - Elizabeth COLLETT, riaditeľka, Inštitút pre migračnú politiku (Migration Policy Institute – Europe) - Tomáš HAIŠMAN, riaditeľ, odbor azylovej a migračnej politiky, Ministerstvo vnútra, Česká republika - Bernd HEMINGWAY, regionálny riaditeľ, Medzinárodná organizácia pre migráciu (Európa).

Na prilákanie nových investícií a zrýchlenie prechodu na vedomostnú ekonomiku je nevyhnutné zabezpečiť dostatok kvalifikovaných pracovníkov. Preto považujeme za dôležité diskutovať o migračnej stratégii Slovenska, a to najmä s dôrazom na aktívnu migračnú politiku pre kvalifikovaných pracovníkov.

Veríme, že účasť medzinárodných hostí podporí zdieľanie najlepších praktík a príkladov v tejto oblasti a že jej výsledkom bude zlepšené porozumenie nových trendov a vývoja v oblasti migrácie vysokokvalifikovaných a úzko špecializovaných pracovníkov v strednej Európe.

Na konferencii tiež aktívne vystúpia predstavitelia viacerých ministerstiev a inštitútov zo Slovenska, vrátane štátneho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislava Ondruša, ako aj zástupcovia podnikateľskej sféry.

Kontakt: Anna Michalková Americká obchodná komora v Slovenskej republike Crowne Plaza Bratislava, Hodžovo nám. 2, 811 06 Bratislava  Telefón: +421 (0) 2 5464 0534, Mobil: +421 (0)902 912 007, Fax: +421 (0) 2 5464 0535 E-mail: anna.michalkova@amcham.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring