OTS: Zhromaždenie v Lion City za obojstranne výhodnú ...

TASR, 20. mája 2024 10:57

OTS: Zhromaždenie v Lion City za obojstranne výhodnú budúcnosť inteligentnej výpočtovej techniky na samite Global Data Center Facility Summit 2024

Singapur 20. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Dňa 17. mája 2024 sa v Singapure konal samit Global Data Center Facility Summit 2024 (Zariadenie globálneho dátového centra) s témou „Poháňajme vpred digitálnu éru". Na samite sa zišlo viac ako 600 vedúcich predstaviteľov odvetvia dátových centier, technických expertov a partnerov ekosystému, aby diskutovali o nových trendoch a príležitostiach globálneho odvetvia dátových centier v ére inteligentnej výpočtovej techniky. Účastníci si tiež mohli vyskúšať všetky scenáre, všetky ekosystémy a komplexné koncové riešenia (E2E), zdieľať inovatívne postupy ekologických dátových centier v Tichomorí a Európe a skúsiť si výstavné vozidlo, aby odhalili tajomstva Outdoor PowerPOD, ktoré má jeden napájací systém na kontajner. Úplným akceptovaním éry inteligentnej výpočtovej techniky sa spoločnosť Huawei snaží posunúť digitálnu éru vpred.

Využitie príležitostí, ktoré prináša umelá inteligencia a spoločné budovanie zelenej a spoľahlivej infraštruktúry výpočtovej techniky

Charles Yang, senior viceprezident spoločnosti Huawei a prezident marketingu, predaja a služieb spoločnosti Huawei Digital Power, na úvod svojho prejavu poznamenal, že odkedy ChatGPT (generatívny jazykový model založený na architektúre „transformátora") otvoril éru umelej inteligencie, veľké modely neustále posúvajú hranice výpočtovej kapacity a odvetvie inteligentnej výpočtovej techniky zažíva nebývalý rozkvet. Ako sa predpokladalo, k inštalovanej kapacite globálneho dátového centra sa pridá 100 GW a trhová hodnota v nasledujúcich piatich rokoch presiahne 600 miliárd USD.

Podľa Charlesa s príležitosťami prichádzajú výzvy. Hlavnou výzvou týkajúcou sa odvetvia dátových centier je spoľahlivosť a elektrická energia. Dátové centrá sa rozširujú z úrovne megawattov (MW) na úroveň gigawattov (GW). Spoľahlivosť dátových centier E2E sa stáva ešte dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. V reakcii na tieto príležitosti bude spoločnosť Huawei spolupracovať so zákazníkmi a partnermi na rozšírení priestoru v odvetví.

Uvedenie dátových centier do éry umelej inteligencie s produktom, službou a ekosystémom

Počas samitu predniesol Sun Xiaofeng, prezident spoločnosti Huawei Data Center Facility a Critical Power Business, prejav s názvom „Poháňajme digitálnu éru vpred". Uviedol, že s prenikaním veľkých modelov umelej inteligencie, rastúce požiadavky na výpočtovú techniku poháňajú expanzívny rast dátových centier.

S cieľom riešiť výzvy sa spoločnosť Huawei snaží budovať riešenia dátových centier E2E pre produkty, služby a ekosystémy, ktoré sa vyznačujú rýchlym nasadením, flexibilným chladením, zelenou energiou a maximálnou spoľahlivosťou.

• Rýchle nasadenie: dátové centrá sú plne modularizované a prefabrikované, aby zabezpečili vysokú kvalitu a efektívnu štruktúru.

• Flexibilné chladenie: fúzia vzduchu a kvapaliny a integrovaný zdroj chladenia sa javia ako optimálna architektúra chladenia pre inteligentnú výpočtovú techniku.

• Zelená energia: integrované riešenie novej generácie – sieťové úložisko je postavené tak, aby zabezpečilo spoľahlivú prevádzku inteligentných výpočtových centier.

• Maximálna spoľahlivosť: dátové centrá sú chránené prostredníctvom spoľahlivých produktov a preventívnej ochrany.

V súčasnosti pokrýva globálna servisná sieť spoločnosti Huawei viac ako 170 krajín s viac ako 1 800 profesionálnymi inžiniermi, ktorí poskytujú nepretržitú technickú podporu. S vlajkovými servisnými strediskami N+ vybudovala spoločnosť Huawei pre svojich zákazníkov jednohodinový servisný rádius.

Ekosystém je kľúčovou súčasťou pre obojstranne výhodnú budúcnosť inteligentnej výpočtovej techniky. Spoločnosť Huawei spolupracuje s partnermi na vývoji komplexných riešení E2E a poskytuje zákazníkom služby dátových centier na jednom mieste.

Počas samitu spoločnosť Huawei a Centrum pre energetiku ASEAN vydali bielu knihu o „Budovaní zariadenia dátového centra novej generácie v združení ASEAN". Dokument poskytuje pohľad na súčasný stav, výzvy a trendy dátových centier v regióne ASEAN a zdôrazňuje, že by sa mali používať účinné a energeticky úsporné produkty a riešenia. Navrhuje tiež politické odporúčania orientované na budúcnosť pre trhy dátových centier.

Na výstave ekosystémov spoločnosť Huawei predstavila riešenia založené na scenároch pre veľké, stredné a malé dátové centrá a predviedla konzultácie, dizajn, integrovaný vývoj a možnosti dodávok dátových centier s desiatkami partnerov ekosystému vrátane spoločností CIMC, Weichai, CSCEC a Huashi.

Mimochodom, výstavné vozidlo Huawei Outdoor PowerPOD malo svoju celosvetovú premiéru. Vozidlo Huawei Outdoor PowerPOD ponúka jeden napájací systém na kontajner, vonkajšie nasadenie, technológiu plug-and-play a vysokú úroveň ochrany a spoľahlivosti. Stalo sa preferovanou voľbou pre oddelenie architektúry napájania.

Jeden strom nemôže vytvoriť les.

Umelá inteligencia predstavuje skvelé príležitosti. Pohrúžením sa do odvetvia, agregovaním partnerských ekosystémov a vytváraním inovácií použiteľných na transformácie bude spoločnosť Huawei naďalej pomáhať zákazníkom budovať spoľahlivú infraštruktúru výpočtovej techniky, zvyšovať rýchlosť, akou bude odvetvie prijímať umelú inteligenciu, a poháňať digitálnu éru vpred.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2415818/Global_Data_Center_Facility_Summit_2024.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring