OTS: Zimná sezóna

TASR, 27. septembra 2012 19:55

Bratislava 27. septembra (TASR-OTS) - Chladné noci, chladné rána... Už onedlho sa začne zimná sezóna. Preto, ak sme majiteľom auta, je najvyšší čas začať sa obzerať po zimných pneumatikách.

Zimné pneumatiky sú povinné zo zákona, ale pre zodpovedného motoristu by mali byť úplne prirodzené. Zima je najnáročnejším ročným obdobím na kvalitu a bezpečnosť pneumatík, preto by sme mali veľmi dbať, aby pneumatiky, ktoré si zaobstaráme pre naše auto boli skutočne kvalitné, lebo len tak nás dokážu bezpečne držať na ceste. A nemali by sme zabúdať ani na kvalitné klinové remene. Zdá sa nám, že všetky zimné pneumatiky sú rovnaké? Nie je to pravda. Kvalitné zimné pneumatiky musia byť predovšetkým univerzálne. Čo to v praxi znamená? Mali by mať vyrovnané vlastnosti nielen na snehu, ale najmä na mokrej a suchej vozovke. Špičkovosť pneumatiky je merateľná najmä v jej schopnosti podržať motoristu v krízovej situácii. Poznáme tri základné triedy pneumatík : najvyššia trieda, stredná trieda a ekonomická trieda. V najvyššej triede sú pneumatiky s najvyšším výkonom, vyrobené z najkvalitnejších zmesí. Sú určené pre najnáročnejších spotrebiteľov, vyžadujúcich maximálnu bezpečnosť a špičkové jazdné vlastnosti bez kompromisov. Do strednej triedy patria pneumatiky s vyváženosťou všetkých parametrov, vyhovujú väčšine spotrebiteľov. Ekonomická trieda je vyrábaná najmä s dôrazom na cenu. Tieto pneumatiky sú určené na minimálne množstvo kilometrov, treba však rátať s väčším kompromisom v otázke bezpečnosti a jazdných vlastností. Ku kvalitným pneumatikám patria aj štýlové disky.
Hľadáte autopožičovňu v Trenčíne? Najširšiu ponuku áut nájdete v citycar.sk.
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring