OTS: Zmena vo vedení Allianz Central Europe

TASR, 12. decembra 2023 12:23

• Nina Klingspor vystrieda vo funkcii Petrosa Papanikolaou a stane sa generálnou riaditeľkou Allianz Central Europe (predtým Allianz Central and Eastern Europe)

• Zmeny platia k 1. januáru 2024

Mníchov 12. decembra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Allianz SE dnes oznámila zmeny vo vedení, ktoré vstúpia do platnosti od 1. januára 2024:

Nina Klingspor, súčasná generálna riaditeľka Allianz Private Krankenversicherungs-AG, súkromnej zdravotnej poisťovne Allianz v Nemecku (APKV), bude vymenovaná za novú generálnu riaditeľku Allianz Group pre strednú Európu, po schválení príslušnými firemnými orgánmi. Allianz Central Europe je regionálny subjekt, ktorý zodpovedá za národné podniky spoločnosti Allianz v 11 krajinách strednej a východnej Európy. Vystrieda Petrosa Papanikolaou, ktorý bude po schválení regulačnými orgánmi vymenovaný za nového generálneho riaditeľa Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) s ďalšou zodpovednosťou za vedenie Allianz Commercial globálne.

Nina nastúpila do spoločnosti APKV v roku 2019 a formovala stratégiu a kultúru, ktorá priniesla vynikajúce finančné výsledky a lojalitu zákazníkov, pričom dosiahla nové úrovne technickej vyspelosti a obchodného rozvoja. Jej nástupcom sa stane Jan Esser, ktorého vymenovanie tak isto podlieha schváleniu príslušnými firemnými orgánmi.

Pred vymenovaním do pozície generálnej riaditeľky APKV bola Nina štyri roky finančnou riaditeľkou AGCS a v rokoch 2012 až 2015 pôsobila ako vedúca kancelárie generálneho riaditeľa Allianz SE, Michaela Diekmanna.

Do spoločnosti nastúpila v roku 2000 ako personálna riaditeľka pre generálneho riaditeľa Allianz Global Investors a ďalej pôsobila okrem iného ako vedúca marketingu a vedúca distribúcie tretích strán v Nemecku. Kariéru začala v Landesbank Baden Württemberg (LBBW), pod ktorou pracovala v Stuttgarte aj v Pekingu, dohliadala na úverové riziko ázijských finančných inštitúcií a pomáhala budovať German Center LBBW v Pekingu. Vyštudovala ekonomiku na Univerzite v Trieri a čínštinu na Taiwane.

Klaus-Peter Roehler, člen predstavenstva Allianz SE, povedal: „Chcel by som poďakovať Petrosovi za vynikajúcu prácu, ktorú odviedol v Allianz Central Europe, za založenie regionálneho subjektu a úspešnú transformáciu regionálneho modelu. Nina sa dokonale hodí na prevzatie Petrosovej pozície a riadenie našej regionálnej integrovanej stratégie v regióne strednej Európy: jej blízkosť k predaju, jej finančné znalosti aj pochopenie pre technickú vyspelosť či zmysel pre tímovú hru sú mimoriadne. Vďaka jej osobnosti a zručnostiam získa región strednej Európy silného lídra.“

O spoločnosti Allianz

Allianz Group je jednou z popredných svetových poisťovní a správcov aktív s viac ako 122 miliónmi* súkromných a firemných zákazníkov vo viac ako 70 krajinách. Zákazníci spoločnosti Allianz využívajú širokú škálu služieb v oblasti poistenia osôb a firiem, od majetkového, životného a zdravotného poistenia, cez asistenčné služby až po poistenie úverov a globálne obchodné poistenie. Allianz je jedným z najväčších svetových investorov, ktorý spravuje v mene svojich zákazníkov okolo 714 miliárd eur**. Naši správci aktív PIMCO a Allianz Global Investors okrem toho spravujú aktíva tretích strán v hodnote približne 1,7 miliardy eur**. Vďaka systematickej integrácií ekologických a sociálnych kritérií do našich obchodných procesov a investičných rozhodnutí patríme medzi lídrov v poisťovníctve podľa indexu udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index. V roku 2022 dosiahlo viac ako 159 000 zamestnancov celkové príjmy vo výške 152,7 miliardy eur a zisk z prevádzkovej činnosti skupiny tvoril 14,2 miliardy eur***.

* Vrátane nekonsolidovaných subjektov so zákazníkmi Allianz.

**K 30. júnu 2023.

*** Podľa výkazov – bez úpravy podľa IFRS 9 a IFRS 17.

Na tieto hodnotenia sa, ako vždy, vzťahujú nasledujúce vyhlásenia o vylúčení zodpovednosti.

Upozornenia vo vzťahu k výhľadovým vyhláseniam

Tento dokument obsahuje výhľadové vyhlásenia, ako sú prognózy alebo očakávania, ktoré vychádzajú z aktuálnych názorov a predpokladov vedenia spoločnosti a podliehajú známym aj neznámym rizikám a neistotám. Skutočné výsledky, výkonnostné údaje alebo udalosti sa môžu výrazne líšiť od tých, ktoré sú obsiahnuté v týchto výhľadových vyhláseniach.

Odchýlky môžu vzniknúť v dôsledku zmien faktorov, medzi ktoré patrí okrem iného: (i) všeobecná ekonomická a konkurenčná situácia v hlavnej činnosti a na hlavných trhoch spoločnosti Allianz, (ii) výkonnosť finančných trhov (najmä volatilita trhu, likvidita a úverové transakcie), (iii) negatívna publicita, regulačné opatrenia alebo súdne spory týkajúce sa Allianz Group, iných známych spoločností a odvetvia finančných služieb vo všeobecnosti, (iv) frekvencia a závažnosť poistných udalostí, vrátane tých, ktoré vznikli v dôsledku prírodných katastrof, a vývoj nákladov na škody, (v) úroveň a trendy úmrtnosti a chorobnosti, (vi) úroveň pretrvávania, (vii) rozsah úverových zlyhaní, (viii) úroveň úrokových sadzieb, (ix) výmenné kurzy mien, najmä výmenný kurz EUR/USD, (x) zmeny zákonov a predpisov, vrátane daňových predpisov, (xi) dopad akvizícií, vrátane súvisiacich integračných otázok a reorganizačných opatrení a (xii) všeobecné konkurenčné podmienky, ktoré v každom jednotlivom prípade platia na miestnej, regionálnej, národnej a/alebo globálnej úrovni. Mnohé z týchto zmien môžu byť zhoršené teroristickými aktivitami.

Vylúčenie povinnosti aktualizácie

Allianz nepreberá žiadnu povinnosť aktualizovať akékoľvek informácie alebo výhľadové vyhlásenia uvedené v tomto dokumente, s výnimkou informácií, ktoré sme povinní zverejňovať zo zákona.

Ochrana osobných údajov

Allianz SE sa zaväzuje chrániť vaše osobné údaje. Viac informácií nájdete v našom vyhlásení o ochrane osobných údajov.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Ďalšie informácie môžete získať od:

Christina Bersick

Tel. +49 89 3800 12940

E-Mail: christina.bersick@allianz.de

Zdroj: Allianz

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring