OTS: ZOCR SR: Stanovisko ZOCR SR k európskym dotáciám pre slovenské...

TASR, 15. novembra 2012 15:27

ZOCR SR: Stanovisko ZOCR SR k európskym dotáciám pre slovenské poľnohospodárstvo

Bratislava 15. novembra (TASR-OTS) - Zväz obchodu a cestovného ruchu SR so znepokojením sleduje informácie z Bruselu o chystanom predĺžení nerovnomerného, diskriminačného rozdeľovania balíka európskych dotácií určených pre poľnohospodárov v neprospech nových krajín Únie o ďalších sedem rokov.

Tento krok bude mať dopad na ďalšie znižovanie konkurencieschopnosti našich farmárov, a tým aj vplyv na znižovanie podielu domácich potravín na našom trhu. Preto bude veľmi dôležité nevzdávať sa a dôrazne presadzovať oprávnené požiadavky na zasadnutiach európskeho výboru pre poľnohospodárstvo úplne vyrovnanie platieb v rámci všetkých členských štátov EU podľa pôvodnej dohody do roku 2014.

Ing. Eva Szabóová, generálna sekretárka Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR, 827 18 Bratislava, Bajkalská 25

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop