OTS: Bratislava a Bratislavský región sú bližšie k čerpaniu štrukturálnych fondov

TASR, 19. júna 2013 12:43

Bratislava 19. júna (TASR-OTS) - Európsky parlament bude schvaľovať predĺženie možnosti čerpania prostriedkov zo štrukturálnych fondov pre Slovenskú republiku. Spolu s Rumunskom sa nám doposiaľ na úrovni Európskej komisie (EK) a Rady podarilo vyrokovať zmenu nariadenia, ktoré upravuje využívanie týchto zdrojov v končiacom sa programovom období 2007 – 2013. Slovensko môže jeho schválením z hľadiska možnosti čerpania európskych zdrojov z tejto periódy získať o rok navyše.

Návrh zmeny európskeho nariadenia je pre Slovensko mimoriadne dôležitý. "Táto úprava znamená, že budeme mať o rok viac času na čerpanie prostriedkov zo štrukturálnych fondov," priblížila europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD), ktorá považuje presadenie danej zmeny na pôde Európskeho parlamentu za jasnú prioritu. "Rovnako sa tým zníži aj súčasné riziko nevyužitia zdrojov na konci rokov 2014 a 2015," vysvetlila europoslankyňa. Podľa vlastných slov by v tomto smere ocenila aj spoluprácu či spoločný koordinovaný postup jej kolegov, slovenských europoslancov z pravej strany politického spektra.

Z hľadiska problematiky štrukturálnych fondov a prípravy Slovenska na nasledujúce programové obdobie (2014 – 2020) tiež ocenila, že sa do návrhu Partnerskej dohody na roky 2014 – 2020 podarilo zahrnúť výnimku pre Bratislavu a Bratislavský samosprávny kraj (BSK). "Sú tak o krok bližšie k možnosti získania európskych finančných prostriedkov, ktoré môžu aktívne prispieť k rozvoju celého regiónu," zdôraznila Monika Flašíková-Beňová. Partnerská dohoda je základným dokumentom, bez podpisu ktorého nie je možné finančné prostriedky EÚ čerpať.

Kontakt: Ľubica Končalová tlačový odbor strany SMER - sociálna demokracia e-mail: tlacove@strana-smer.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring