OTS:Grey Group oznamuje vznik sesterskej spoločnosti ExcentricGrey v Portugalsku

TASR, 26. júla 2013 12:30

New York 25. júla /PRNewswire/ (TASR-OTS) - Skupina Grey Group dnes oznámila fúziu spoločnosti Grey Portugal a online agentúry Excentric s cieľom vytvoriť novú portugalskú agentúru v Lisabone s názvom "ExcentricGrey'.

Rozšírenú agentúru, ktorá bude poskytovať komplexné marketingové služby, bude v Portugalsku viesť spoluzakladateľ spoločnosti Excentric Miguel Figueiredo. Kreatívnym riaditeľom bude Be Vaz Mena a riaditeľom online divízie Joao Rosa. Joao Bordalo, jeden z priekopníkov internetu v Portugalsku, bude zastávať funkciu riaditeľa pre inovácie.

Agentúra ExcentricGrey zamestná viac ako 70 odborníkov, ktorí budú poskytovať služby viac ako 100 zákazníkom, a bude ponúkať komplexné marketingové služby vrátane služieb v oblasti kreativity, stratégie, online marketingu, zavádzania nových technológií a správy aktivít na sociálnych sieťach.

David Patton, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Grey pre Európu, Stredný východ a Afriku (EMEA), povedal: "Táto fúzia je pokračovaním stratégie spoločnosti Grey zameranej na ďalšie posilňovanie spoločnosti a rozširovanie našich schopností v oblasti digitálnych médií na všetkých našich trhoch. Som rád, že sme spojili sily so spoločnosťou Excentric, ktorá je jednou z najdynamickejších a najväčších online agentúr v Portugalsku. Nová agentúra má danú víziu do budúcnosti a bude sa jasne a zreteľne odlišovať na portugalskom trhu. Som si istý, že vďaka tomu pritiahne záujem marketingovej komunity."

Miguel Figueiredo poznamenal: "Táto akvizícia je viac ako len zlúčenie firiem. Je to skutočný prerod reklamného podnikania v Portugalsku. Predstavuje ďalší stupeň vývoja nielen pre online a reklamné agentúry, ale aj pre všetky ostatné agentúry. Tento posun si vyžaduje veľa rôznorodých schopností a my veríme, že pre našu budúcnosť je toto spojenie so spoločnosťou Grey to najlepšie."

O spoločnosti Grey Grey je reklamná sieť skupiny Grey Group, ktorá patrí medzi najväčšie nadnárodné komunikačné spoločnosti. Materskou spoločnosťou skupiny je spoločnosť WPP (index NASDAQ: WPPGY). Pod mottom "Grey Famously Effective Since 1917" poskytuje agentúra služby viacerým najznámejším spoločnostiam z celého sveta, ako napríklad spoločnostiam Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Diageo, Darden Restaurants, Pfizer, Canon, 3M, NFL, Boehringer Ingelheim, Marriott Hotels & Resorts a T.J. Maxx. (www.grey.com) 

O spoločnosti Excentric Spoločnosť Excentric vznikla v roku 2006 a je jednou z najväčších marketingových agentúr v Portugalsku špecializovaných na online marketing. Spoločnosť sa zameriava na plánovanie a realizáciu projektov, získavanie návštevnosti, budovanie obsahu, optimalizáciu investícií a hodnotenie návratnosti vložených investícií na portugalskom trhu. Medzi zákazníkov patria okrem iných aj spoločnosti Millennium BCP, Sonaecom, Unitel a EDPr. (www.excentric.pt)

Kontakt: Owen Dougherty +1-212-546-2551 odougherty@grey.com    

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring