OTS: Panamský námorný úrad schválil protipirátske opatrenia spoločnosti AdvanFort

TASR, 13. februára 2013 9:38

Washington 13. februára (TASR-OTS) -(BUSINESS WIRE) - Spoločnosť AdvanFort, svetový líder v poskytovaní komplexných riešení pre oblasť bezpečnosti obchodnej námornej dopravy, získala minulý týždeň oficiálne povolenie od Panamského námorného úradu (PMA) na zavedenie protipirátskych opatrení pre lode plaviace sa pod panamskou vlajkou.

"Všetci v spoločnosti AdvanFort sa veľmi tešia, že štát s najväčšou lodnou flotilou na svete si vybral našu spoločnosť a našich výborne vyškolených operátorov na ochranu svojich lodí pre útokmi pirátov," povedal kapitán William H. Watson, prezident spoločnosti AdvanFort. "Osobne by som sa chcel poďakovať Alfonsovi Castillerovi, generálnemu riaditeľovi obchodného loďstva za profesionálny spôsob procesu nášho schválenia."

Na uľahčenie celého procesu p. Watson osobne pricestoval do Panamy, aby sa stretol s p. Castilleroom a p. Nyxkhari Ardilla z panamského ministerstva pre námornú bezpečnosť.

Rozhodnutie (č. 106-26-DGMM) bolo vydané 4. februára 2013 a po dôkladnej kontrole zo strany technického a právneho oddelenia panamského ministerstva pre námornú bezpečnosť ho podpísal generálny riaditeľ.

Panamská republika má najväčšiu námornú flotilu na svete s viac než 5700 plavidlami plaviacimi sa pod panamskou vlajkou. Spoločnosť AdvanFort nedávno potvrdila svoje odhodlanie zlepšiť systém riadenia kvality oznámením, že v súčasnosti prebieha certifikácia Medzinárodnej organizácie pre normalizáciu (ISO) 9001. Navyše v tomto týždni sa niekoľko technikov námornej bezpečnosti spoločnosti AdvanFort zúčastňuje na úplne prvom protipirátskom školení pre spoločnosti pôsobiace v oblasti obchodnej námornej prepravy. Tieto školenia usporadúva Národná bezpečnostná akadémia pre námornú dopravu (National Maritime Law Enforcement Academy – NMLEA) s podporou Námorného inštitútu pre technológie (Maritime Institute of Technology and Graduate Studies - MITAGS) a predstavujú významný krok v plnení rastúcich požiadaviek medzinárodných noriem (a profesionalizácie) pre protipirátske bezpečnostné tímy na celom svete.

Nový školiaci program NMLEA a MITAGS vyučuje tie "najlepšie postupy" v oblasti bezpečnosti, ktoré v súčasnosti existujú, pričom kladie osobitný dôraz na účinnú spoluprácu bezpečnostných zložiek a kapitánov a posádok lodí.

Robert M. Wells, riaditeľ NMLEA pre školenia, zdôraznil vedúcu úlohu spoločnosti v oblasti súkromnej námornej bezpečnosti a tiež skutočnosť, že spoločnosť bola minulý týždeň oficiálne schválená panamským námorným úradom.

"Program," povedal Wells, "má za cieľ pomáhať spoločnostiam ako je AdvanFort získať tých najvzdelanejších a najkvalitnejších profesionálnych bezpečnostných technikov." Viac informácií získate na adrese: http://www.advanfort.com/Maritime_Security.pdf

Kontakty: AdvanFort Company Nathiya Prakasam, Public Relations +1 703-657-0100, info@advanfort.com

Zdroj: AdvanFort Company

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20130211006374/en

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring