OTS: Spoločnosť Monster Worldwide zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2012

TASR, 14. novembra 2012 9:21

Spoločnosť Monster Worldwide zverejnila výsledky za 3. štvrťrok 2012 a oznámila reštrukturalizáciu spoločnosti
• Výsledky za tretí štvrťrok
o Príjmy z prebiehajúcich operácií 222 mil. USD
o Zisk na akciu (EPS) podľa GAAP z prebiehajúcich operácii vo výške 0,35 USD zahŕňa 0,28 UDS jednorazovej daňovej úľavy
o Zisk na akciu non-GAAP (nie podľa GAAP) z prebiehajúcich operácii vo výške 0,09 USD
• Reštrukturalizácia spoločnosti
o Sústredí zdroje na hlavné podnikanie v Severnej Amerike a kľúčové trhy v Európe a v Ázii, ktoré podporí intenzívnejšími aktivitami v oblasti marketingu a predaja
o Uskutočňuje predaj čínskej divízie ľudských zdrojov ChinaHR a hodnotí možnosti na rozvojových trhoch
o Kombinované činnosti by mali medziročne znížiť prevádzkové náklady o približne 130 mil. USD
• Prehľad prebiehajúcich strategických alternatív
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) dnes zverejnila finančné výsledky za 3. štvrťrok, ktorý skončil 30. septembra 2012. Spoločnosť takisto oznámila, že uskutoční reštrukturalizáciu firmy s cieľom zamerať sa na hlavné podnikateľské aktivity a znížiť štruktúru nákladov v záujme zlepšenia ziskovosti a peňažných tokov (cash flow).
Sal Iannuzzi, predseda predstavenstva, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Monster Worldwide, povedal: „Naše výsledky za 3. štvrťrok roku 2012 sa o niečo zlepšili v Severnej Amerike, okrem vládnej sféry, zatiaľ čo v Európe a Ázii boli negatívne ovplyvnené problematickým ekonomickým prostredím“. Uskutočňujeme plán, v ktorom sústreďujeme naše zdroje na najväčšie trhy, kde vytvárame najpodstatnejšiu časť našich príjmov a ziskov a kde zaznamenávame rastúci záujem zákazníkov o naše pokročilé technológie. Veríme, že tento plán poskytne spoločnosti Monster zdroje na rozšírenie svojich aktivít v Severnej Amerike a Európe.“
„Zatiaľ čo prebieha posudzovanie našich strategických alternatív a my sa snažíme prinášať našim akcionárom maximálne zisky, dnes zverejňujeme súbor akcií, ktoré majú zvýšiť ziskovosť spoločnosti a posilniť jej hlavné ziskové trhy,” uzatvoril Iannuzzi.
Reštrukturalizácia spoločnosti
K dnes zverejneným opatreniam reštrukturalizácie patria:
• uskutočnenie predaja čínskej divízie ľudských zdrojov ChinaHR a klasifikácia aktív určených na predaj vo finančných výsledkoch za 3. štvrťrok. V dôsledku toho je ChinHR vylúčená z prebiehajúcich operácií 3. štvrťroku a predchádzajúce výsledky boli v súvislosti s touto zmenou upravené. Spoločnosť zaznamenala zníženie hodnoty nehotovostného majetku a odpis aktív z odložených daní vo výške 225 mil. USD v prevádzkových výsledkoch podľa GAAP týkajúcich sa ChinaHR.
• Zhodnotenie všetkých možností na rozvojových trhoch a následné zníženie strát na týchto trhoch.
• Pokračovanie a urýchlenie presunu výdavkov na marketing a predaj na hlavných trhoch spoločnosti Monster pri znížení prevádzkových výdavkov.
Tento súbor uvedených opatrení má znížiť prevádzkové výdavky spoločnosti Monster Worldwide medziročne o približne 130 mil. USD. Kumulatívne poplatky pred zdanením v rozpätí 50 mil. až 60 mil. USD budú zaznamenané, pričom väčšina z nich bude uhradená v hotovosti a zaznamenaná v 4. štvrťroku 2012. Spoločnosť očakáva, že väčšia týchto opatrení sa uskutoční do konca roka.
Výsledky za 3. štvrťrok 2012
V dôsledku zníženia hodnoty nehotovostného majetku a klasifikácii ChinaHR ako aktív na predaj nie je možné porovnávať skutočné výsledky s tržbami a ziskom na akciu uvedenými v správe spoločnosti Monster Worldwide z 2. augusta 2012 za 2. štvrťrok. Na porovnateľnom základe sú v uvádzanom rozpätí tržby a EPS za 3. štvrťrok.
Celkové transakcie z prebiehajúcich operácií tvorili 213 mil. USD oproti 249 mil. USD v rovnakom období minulý rok. Výmenné kurzy mali medziročne negatívny vplyv vo výške 7 mil. USD na transakcie v 3. štvrťroku 2012. Medziročný pokles celkových transakcií je možné v prvom rade pripísať neustálemu oslabovaniu v Európe a v Ázii, ktoré boli negatívne oslabené celosvetovými hospodárskymi problémami, no kompenzoval ich rozvoj najmä v oblasti hľadania ľudských zdrojov v Severnej Amerike a novinových kanálov. Príjmy z prebiehajúcich operácií predstavovali 222 mil. USD v porovnaní s 249 mil. USD v 3. štvrťroku 2011. Výmenné kurzy mali medziročne negatívny vplyv na tržby vo výške 9 mil. USD v 3. štvrťroku 2012. Historické údaje o transakciách za predchádzajúci štvrťrok sú k dispozícii v doplňujúcich finančných informáciách spoločnosti.
Konsolidované prevádzkové výdaje podľa GAAP vo výške 207 mil. USD je možné porovnať s 219 mil. USD v 3. štvrťroku 2011. Čistý príjem dosiahol 39 mil. UDS alebo 0,35 USD na akciu, čo zahŕňa 31 mil. USD alebo 0,28 USD na akciu nehotovostného daňového odpisu v súvislosti s obratom skôr zaznamenaného daňového a úverového záväzku ASC 740 (FIN 48). V 3. štvrťroku 2011 zaznamenala spoločnosť čistý príjem z prebiehajúcich operácií vo výške 19. mil. UDS alebo 0,15 USD na akciu. Položky pro forma sú opísané v poznámkach o využití non-GAAP finančných opatrení a sú uvedené do súladu s opatrením o GAAP v sprievodných tabuľkách.
Čistý zisk non-GAAP z prebiehajúcich operácií dosiahol v 3. štvrťroku 2012 výšku 9,5 mil. USD alebo 0,09 USD na akciu oproti 20 mil. alebo 0,16 USD na akciu v 3. štvrťroku 2011. Prevádzkové výdaje non-GAAP dosiahli 205 mil. USD, čo predstavuje medziročný pokles o 6 %.
Hotovosť a ekvivalenty hotovosti boli k 30. septembru 2012 vo výške 175 mil. USD v porovnaní s 250 mil. USD k 31. decembru 2011. Čistý prevádzkový cash flow bol v tomto štvrťroku 7,7 mil. USD. Časovo rozlíšený príjem k 30. septembru 2012 bol 333 mil. USD v porovnaní s 330 mil. USD k 30. septembru 2011 okrem výsledkov ChinaHR.
Výsledky za 9 mesiacov
Spoločnosť Monster Worldwide zaznamenala celkové príjmy za 9 mesiacov končiacich 30. septembra 2012 vo výške 682 mil. USD oproti 761 mil. za rovnaké obdobie minulého roka, ktoré zahŕňali 22 mil. USD z arbitráže hlavnej generácie IAF a 2,7 mil. USD súvisiacich s úpravou účtovníctva po akvizícii HotJobs. Spoločnosť zaznamenala príjmy GAAP vo výške 57 mil. USD alebo 0,50 USD na zriedenú akciu oproti 35 mil. USD alebo 0,27 USD na zriedenú akciu podľa GAAP v predchádzajúcom období.
Odkúpenie akcií
Počas 3. štvrťroku 2012 spoločnosť Monster odkúpila 1,1 mil. akcií svojich kmeňových akcií za priemernú cenu 6,16 USD za akciu za celkovú sumu 7 mil. USD. Dňa 30. septembra 2012 zostalo približne 143 mil. USD v rámci skôr oznámeného programu odkúpenia akcií spoločenstva v hodnote 250 mil. USD.
Výhľad spoločnosti na 4. štvrťrok
V súvislosti s pretrvávajúcim celosvetovým oslabením hospodárstva a dnes oznámenými opatreniami Spoločnosť nebude tentokrát zverejňovať výhľad transakcií a tržieb. Zisk na akciu (EPS) za 4. štvrťrok z prebiehajúcich operácií by mal byť v rozpätí od 0,05 USD do 0,10 USD. Z celoročného pohľadu 2012 by mal byť zisk EPS z prebiehajúcich operácií v rozpätí od 0,29 USD do 0,34 USD.
Telefonická konferencia a webcast
O výsledkoch za 3. štvrťrok 2012 sa bude diskutovať na štvrťročnej telefonickej konferencii spoločnosti Monster Worldwide 8. novembra 2012 o 8:30 východoamerického času (ET). Priamy prenos telefonickej konferencie bude k dispozícii on-line prostredníctvom oddelenia vzťahov s investormi na webovej stránke spoločnosti http://ir.monster.com. Pokiaľ sa chcete zapojiť do telefonickej konferencie, vytočte prosím číslo (888) 696-1396 alebo 706) 758-9636 a zadajte prihlasovací kód ID 43475537.
Počas konferencie sa budú finančné výsledky spoločnosti premietať formou prezentácie, ktorú si môžete pozrieť počas živého vysielania konferencie na webe. Finančná prezentácia vo formáte pdf bude k dispozícii priamo na http://www.about-monster.com/sites/default/files/2012_Q3_earningslidefinal.pdf alebo prostredníctvom webovej stránky vzťahov s investormi na http://ir.monster.com.
K dispozícii budú aj niektoré dodatočné finančné informácie priamo na http://www.about-monster.com/sites/default/files/2012_Q3_MWWFinancialSupplements.pdf alebo na webovej stránke vzťahov s investormi na http://ir.monster.com.
Konferenciu si je možné opätovne prehrať po vytočení čísla (855) 859-2056 alebo (404) 537-3406 a zadaní referenčného čísla 21035000. Toto číslo platí do 22. novembra 2012 do 24.00 hod.
O Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), materská spoločnosť Monster®, je celosvetovým lídrom pri úspešnom spájaní ľudí s pracovnými príležitosťami. Prostredníctvom webu či mobilu Monster pomáha spoločnostiam hľadať ľudí s prispôsobenými riešeniami použitím najpokročilejších technológií. Spája správnych ľudí so správnymi pracovnými miestami. Monster pôsobí v približne 55 krajinách a spája zamestnancov s kvalitnými uchádzačmi o zamestnanie na všetkých úrovniach, poskytuje osobné kariérne poradenstvo svojim zákazníkom a zabezpečuje vysoko cielené publikum inzerentom. Viac informácií o výrobkoch a službách spoločnosti Monster, ktoré sú špičkou v danom odvetví, nájdete na www.monster.com. Viac informácií o spoločnosti nájdete na http://about-monster.com.
Osobitná poznámka: Vyhlásenia v tejto správe, ktoré nie sú výlučne historické, vrátane ale nie výlučne vyhlásení týkajúcich sa strategického smerovania, výhľadov a budúcich výsledkov spoločnosti predstavujú výhľadové oznámenia v zmysle článku 27A zákona o cenných papieroch z roku 1933 a článku 21E zákona o burze cenných papierov. Tieto výhľadové oznámenia zahŕňajú niektoré riziká a neistoty, a preto sa skutočné výsledky môžu značne odlišovať od toho, čo je tu vyjadrené alebo naznačené a nedá sa vôbec zaručiť, že spoločnosť okrem iného dosiahne svoj výhľad, pokiaľ ide o rezervácie, príjmy alebo výnosy na akciu za štvrtý štvrťrok 2012 alebo za celý fiškálny rok 2012. Medzi faktory, ktoré môžu spôsobiť, že sa výsledky budú značne odlišovať od uvedených alebo naznačených výsledkov týchto výhľadových oznámení, patria nielen hospodárske a iné podmienky na trhoch, na ktorých pôsobíme, riziká spojené s akvizíciami alebo ustanoveniami, hospodárskou súťažou a ďalšími rizikami, ktoré sa uvádzajú v našom formulári 10-K a ďalších v rámci výboru pre cenné papiere a burzy, ktorého diskusie sú začlenené do tejto správy prostredníctvom referencie. Mnohé faktory, ktoré určia budúce výsledky spoločnosti sú mimo kontroly či predikcie manažmentu. Čitatelia by sa nemali spoliehať na výhľadové vyhlásenia v tejto správe, keďže odrážajú len názory manažmentu k uvedenému dátumu. Spoločnosť nemá žiadnu povinnosť revidovať či aktualizovať žiadne z výhľadových oznámení v tejto správe ani podávať ďalšie výhľadové správy, či už v dôsledku nových informácií, budúcich či iných udalostí.
Poznámky k použitiu non-GAAP finančných opatrení
Spoločnosť poskytla určité non-GAAP finančné informácie ako dodatočné informácie k svojim prevádzkovým výsledkom. Tieto opatrenia nie sú v súlade ani nie sú alternatívou všeobecne uznávaných účtovných zásad (GAAP) a môžu sa líšiť od non-GAAP opatrení oznámených inými spoločnosťami. Spoločnosť je presvedčená, že jej prezentácia non-GAAP opatrení poskytuje užitočné informácie manažmentu a investorom, pokiaľ ide o určité finančné a obchodné trendy týkajúce sa finančného stavu a prevádzkových výsledkov.
Non-GAAP príjmy, prevádzkové výdavky, prevádzkový príjem z prebiehajúcich operácií, prevádzková marža, čistý príjem z prebiehajúcich operácií, čistá (strata) príjem z ukončených operácií a zriedený príjem (strata) na akciu všetky vylučujú určité úpravy pro forma vrátane: nákladov za reštrukturalizáciu na rok 2012; vrátenia odmeny od bývalého člena vedenia; nákladov vynaložených na strategické alternatívy; výnosov z dane z príjmov súvisiacich s obratom rezerv dane z príjmov z neistých pozícií daní a výnosov z daní spojených s určitými stratami vyplývajúcimi z programu reštrukturalizácie spoločnosti; výsledkov programu Kariéra – Čína, ktoré boli klasifikované ako určené na predaj v 3. štvrťroku 2012; opravných položiek časovo rozlíšených príjmov spravodlivej hodnoty v súvislosti s akvizíciou spoločnosti HotJobs Assets; získania fondov v súvislosti s akvizíciou ChinaHR; odstupného a poplatkov súvisiacich najmä s celkovou reorganizáciou produktov a technológií; zmien v predpokladanom prenájme za predtým opustené zariadenia; nákladov na akvizície a integrácie v súvislosti s akvizíciou spoločnosti HotJobs Assets; realizovaných a nerealizovaných ziskov a strát pri obchodovateľných cenných papieroch; a poplatkov súvisiacich s reštrukturalizáciou týkajúcou sa najmä odstupného a poplatkov za budovy, ktoré už nebudú do budúcnosti zahrnuté do určitých aktivít v segmente poplatkov za internet a reklamu. Spoločnosť využíva tieto non-GAAP opatrenia na revíziu prebiehajúcich výsledkov hlavných obchodných prevádzok spoločnosti a v niektorých prípadoch na meranie výkonnosti v rámci niektorých stimulačných kompenzačných plánov spoločnosti. Tieto opatrenia non-GAAP nemusia byť porovnateľné s podobne nazvanými opatreniami nahlásenými inými spoločnosťami.
Hospodársky výsledok pred zdanením, úrokmi a bez odpisov (EBITDA) sa vymedzuje ako čistý zisk alebo strata pred príjmami alebo výdavkami za úroky, výdavkom alebo príjmom z dane z príjmov, čistý príjem alebo strata z úrokov za vlastný kapitál, odpis alebo amortizácia, nehotovostné kompenzačné výdavky a nehotovostné náklady na reštrukturalizáciu. Spoločnosť sa domnieva, že EBITDA je dôležitým ukazovateľom prevádzkovej sily, ktorý je podľa spoločnosti prospešný pre manažment a investorov pri vyhodnocovaní jeho prevádzkového výkonu. EBITDA je non-GAAP opatrenie a nemusí byť porovnateľné s podobne nazvaným opatreniam nahláseným inými spoločnosťami.
Prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) sa vymedzuje ako čistý príjem alebo strata z činností pred odpisom, amortizáciou nehmotných aktív, amortizáciou kompenzačných a nehotovostných nákladov na základe akcie, ktoré vznikli v súvislosti s reštrukturalizačným programom spoločnosti. Spoločnosť sa domnieva, že EBITDA je dôležitým ukazovateľom prevádzkovej sily. Týmto opatrením sa eliminujú účinky odpisov, amortizácie nehmotných aktív, amortizácie kompenzačných a nehotovostných nákladov na základe akcie v jednotlivých obdobiach, ktorý je podľa spoločnosti prospešný pre manažment a investorov pri vyhodnocovaní jeho prevádzkového výkonu. OIBDA je non-GAAP opatrenie a nemusí byť porovnateľné s podobne nazvaným opatreniam nahláseným inými spoločnosťami.
Rezervácie predstavujú hodnotu zmluvných príkazov v dolároch prijatých v príslušnom období.
Voľný cash flow sa vymedzuje ako cash flow z prevádzkových činností bez kapitálových výdavkov. Voľný cash flow sa považuje za likvidné opatrenie a poskytuje užitočné informácie o schopnosti spoločnosti vytvárať hotovosť po investíciách do majetku a vybavenia. Takýto voľný cash flow je non-GAAP opatrenie a nemusí byť porovnateľné s podobne nazvaným opatreniam nahláseným inými spoločnosťami. Voľný cash flow neodráža celkovú zmenu hotovostnej pozície spoločnosti na dané obdobie a nemal by sa považovať za náhradu za takéto opatrenie.
Čistá hotovosť a cenné papiere sa vymedzuje ako hotovosť a hotovostné ekvivalenty a krátkodobé obchodovateľné cenné papiere bez celkového dlhu. Celková dostupná likvidita sa vymedzuje ako hotovosť a hotovostné ekvivalenty a krátkodobé obchodovateľné cenné papiere a nevyužité pôžičky v rámci našich úverových zariadení. Spoločnosť sa domnieva, že čistá hotovosť a cenné papiere a celková dostupná likvidita sú dôležité opatrenia likvidity a ukazovatele jej schopnosti splniť svoje záväzky. Spoločnosť takisto využíva čistú hotovosť a cenné papiere a celkovú dostupnú likviditu okrem iných opatrení aj pri vyhodnocovaní svojich možností rozmiestnenia kapitálu. Čistá hotovosť a cenné papiere a celková dostupná likvidita sú tu uvádzané ako non-GAAP opatrenia a nesmú sa porovnávať podobne nazvanými opatreniami využívanými inými spoločnosťami.


MONSTER WORLDWIDE, INC.
NEAUDITOVANÝ KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ČINNOSTÍ
(v tis., okrem súm na akciu)


Tri mesiace končiace 30. septembra Deväť mesiacov končiacich 30. septembra
2012 2011 2012 2011

Príjmy $ 221 710 $ 248 580 $ 681 971 $ 761 241

Mzdové náklady 100 837 121 602 317 117 379,833
Administratívne a všeobecné náklady 61 289 52 912 173 222 174 652
Marketing a reklama 44 712 42 911 148 517 150 582
Reštrukturalizácia a iné osobitné náklady 244 2 004 25 678 2 004
Vrátenie odmeny od bývalého výkonného pracovníka - - (5 350 ) -
Celkové prevádzkové výdavky 207 082 219 429 659 184 707 071

Prevádzkové príjmy 14 628 29 151 22 787 54 170

Úroky a ostatné (čistá hodnota) (1 530 ) (1 422 ) (4 172 ) (2 427 )

Príjmy pred zdanením a úrokovou stratou 13 098 27 729 18 615 51 743

(Výnos z) rezervy na daň z príjmu (26 162 ) 8,813 (39 122 ) 16 132
Čistá úroková strata (271 ) (368 ) (726 ) (996 )

Príjmy z prebiehajúcich operácií 38 989 18 548 57 011 34 615

(Strata) zisk z ukončených operácií, bez dane (233 228 ) 13 279 (242 706 ) 8 276

Čistý príjem (strata) $ (194 239 ) $ 31 827 $ (185 695 ) $ 42 891

Základný zisk (strata) na akciu:

Príjem z prebiehajúcich operácií $ 0,35 $ 0,15 $ 0,50 $ 0,28
(Strata) zisk z ukončených operácií, bez dane (2,10 ) 0,11 (2,14 ) 0,07
Základný zisk (strata) na akciu: $ (1,75 ) $ 0,26 $ (1,64 ) $ 0,35

Zriedený zisk (strata) na akciu:

Príjmy z prebiehajúcich operácií $ 0,35 $ 0,15 $ 0,50 $ 0,27
(Strata) zisk z ukončených operácií, bez dane (2,10 ) 0,11 (2,14 ) 0,07
Zriedený zisk (strata) na akciu $ (1,75 ) $ 0,26 $ (1,64 ) $ 0,34


Mimoriadny vážený priemer akcií:

Základný 111 239 122 991 113 460 122 212

Zriedený 112 212 123 972 114 622 124 338



Prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou a nehotovostná reštrukturalizácia:

Prevádzkové príjmy $ 14 628 $ 29 151 $ 22 787 $ 54 170
Odpisy a amortizácia nehmotných aktív 16 141 17 353 48 094 52 121
Amortizácia kompenzácie na základe akcií 5 711 8 788 21 274 33 805
Reštrukturalizácia nehotovostných výdavkov - - 6 417 -

Prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou a nehotovostná reštrukturalizácia $ 36 480 $ 55 292 $ 98 572 $ 140 096

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NEAUDITOVANÝ KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ CASH FLOW
(v tis.)

Deväť mesiacov končiacich 30. septembra
2012 2011
Cash flow z prevádzkových činností:
Čistý príjem (strata) $ (185 695 ) $ 42 891
Úpravy na zlúčenie čistého príjmu (straty) čistej hotovosti z prevádzkových činností:
Odpisy a amortizácia 52 741 56 298
Zabezpečenie pochybných účtov 2 064 2 452
Nehotovostná kompenzácia 21 582 34 431
Časovo rozlíšené dane z príjmov (294 ) (6 562 )
Odpis nehotovostnej reštrukturalizácie 6 417 -
Čistá úroková strata 726 996
Zisky z cenných papierov aktív, ktorých výnos sa nadstavuje v určitý čas na aukciách - (1 732 )
Strata neistých daňových položiek (43 193 ) -
Práva duševného vlastníctva 216 221 -
Zmeny aktív a pasív, čisté akvizície:
Pohľadávky 13 341 47 696
Preddavky a iné 11 109 (2 361 )
Časovo rozlíšený príjem (28 277 ) (24 931 )
Záväzky, časovo rozlíšené záväzky a iné (30 904 ) (24 163 )
Opravné položky spolu 221 533 82 124
Čistá hotovosť z prevádzkových činností: 35 838 125 015

Cash flow na investičné aktivity:
Kapitálové výdavky (46 902 ) (45 433 )
Hotovosť vyplatená podniku, do ktorého vlastného kapitálu investoval (2 077 ) (2 559 )
Predaj a splatnosť obchodovateľných cenných papierov - 1 732
Dividendy od nekonsolidovaného podniku, do ktorého sa investovalo 728 443
Čistá hotovosť na investičné aktivity (48 251 ) (45 817 )

Peňažné toky (použité) z finančných aktivít:
Príjmy z pôžičiek úverových zariadení 221 355 107 725
Vyplatenie pôžičiek úverových zariadení (271 802 ) (9 500 )
Príjmy z termínovanej pôžičky 100 000 -
Vyplatenie termínovanej pôžičky (42 500 ) -
Opätovný nákup kmeňových akcií (65 611 ) -
Daň z výnosu cenných papierov spojená s vyrovnaním čistých akcií limitovaných burzových odmien a jednotiek (8 030 ) (16 876 )
Príjmy z vykonávania akciovej opcie zamestnancov 23 23
Čistá hotovosť (použitá) z finančných aktivít (66 565 ) 81 372

Vplyv menového kurzu na hotovosť 3 764 (1 938 )

Čistý nárast (pokles) hotovosti a hotovostných ekvivalentov (75 214 ) 158 632
Hotovosť a hotovostné ekvivalenty, začiatok obdobia 250 317 163 169
Hotovosť a hotovostné ekvivalenty, koniec obdobia $ 175 103 $ 321 801

Voľný cash flow:

Čistá hotovosť z prevádzkových činností: $ 35 838 $ 125 015
Menej: Kapitálové výdavky (46 902 ) (45 433 )
Voľný cash flow $ (11 064 ) $ 79 582

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NEAUDITOVANÁ ZOSTRUČNENÁ KONSOLIDOVANÁ SÚVAHA
(v tis.)

Aktíva: 30. september 2012 31. december 2011

Hotovosť a hotovostné ekvivalenty $ 175 103 $ 250 317
Pohľadávky (čistá hodnota) 315 058 343 546
Majetok a vybavenie (čistá hodnota) 150 541 156 282
Dobré meno a nehmotné aktíva (čistá hodnota) 913 793 1 184 122
Iné aktíva 103 797 123 731
Aktíva určené na predaj 80 303 -
Celkové aktíva $ 1 738 595 $ 2 057 998

Záväzky a vlastný kapitál akcionárov:

Záväzky, časovo rozlíšené záväzky a iné bežné záväzky $ 170 700 $ 213 817
Časovo rozlíšený príjem 332 723 380 310
Súčasný pomer dlhodobého dlhu a pôžičiek úverového zariadenia 14 191 188 836
Dlhodobé splatné dane z príjmu 61 612 94 750
Dlhodobý dlh, menej bežný podiel 181 750 -
Iné dlhodobé záväzky 10 897 16 158
Záväzky určené na predaj 31 881 -
Celkové záväzky $ 803 754 $ 893 871

Vlastný kapitál akcionárov 934 841 1 164 127

Celkové záväzky a vlastný kapitál akcionárov $ 1 738 595 $ 2 057 998

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NEAUDITOVANÝ VÝKAZ NON-GAAP ČINNOSTÍ A ZOSÚHLASENÍ
(v tis., okrem súm na akciu)

Tri mesiace končiace 30. septembra 2012 Tri mesiace končiace 30. septembra 2011
Ako nahlásené Úpravy non GAAP Konsolidované non GAAP Ako nahlásené Úpravy non GAAP Konsolidované non GAAP

Príjmy $ 221 710 $ - $ 221 710 $ 248 580 $ - $ 248 580

Mzdové náklady 100 837 - 100 837 121 602 - 121 602
Administratívne a všeobecné náklady 61 289 (1 484 ) g 59,805 52 912 - 52 912
Marketing a reklama 44 712 - 44 712 42 911 - 42 911
Reštrukturalizácia a iné osobitné náklady 244 (244 ) e - 2 004 (2 004 ) e -
Celkové prevádzkové výdavky 207 082 (1 728 ) 205 354 219 429 (2 004 ) 217 425
Prevádzkové príjmy 14 628 1 728 16 356 29 151 2 004 31 155
Prevádzková marža 6,6 % 7,4 % 11,7 % 12,5 %

Úroky a ostatné (čistá hodnota) (1 530 ) - (1 530 ) (1 422 ) - (1 422 )

Príjmy pred zdanením a úrokovou stratou 13 098 1 728 14 826 27 729 2 004 29 733

(Výnos z) rezervy na daň z príjmu (26 162 ) 31 169 i,j 5 007 8 813 671 j 9 484
Čistá úroková strata (271 ) - (271 ) (368 ) - (368 )
Príjmy z prebiehajúcich operácií 38 989 (29 441 ) 9 548 18 548 1 333 19 881

(Strata) príjem z ukončených operácií (233 228 ) 233 228 k - 13 279 (13 279 ) k -

Čistý príjem (strata) $ (194 239 ) $ 203 787 $ 9 548 $ 31 827 $ (11 946 ) $ 19 881

Zriedený zisk (strata) na akciu:*
Príjmy z prebiehajúcich operácií $ 0,35 $ (0,26 ) $ 0,09 $ 0,15 $ 0,01 $ 0,16
(Strata) zisk z ukončených operácií, bez dane (2,10 ) 2,10 - 0,11 (0,11 ) -
Zriedený zisk (strata) na akciu $ (1,75 ) $ 1,83 $ 0,09 $ 0,26 $ (0,10 ) $ 0,16

Mimoriadny vážený priemer akcií:
Základný 111 239 111 239 111 239 122 991 122 991 122 991
Zriedený 112 212 112 212 112 212 123 972 123 972 123 972


Deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2012 Deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2011
Ako nahlásené Úpravy non GAAP Konsolidované non GAAP Ako nahlásené Úpravy non GAAP Konsolidované non GAAP

Príjmy $ 681 971 $ - $ 681 971 $ 761 241 2 658 a $ 763 899

Mzdové náklady 317 117 - 317 117 379 833 (1 178 ) b,c 378 655
Administratívne a všeobecné náklady 173 222 (3 313 ) g 169 909 174 652 (6 829 ) c,d 167 823
Marketing a reklama 148 517 - 148 517 150 582 - 150 582
Reštrukturalizácia a iné osobitné náklady 25 678 (25 678 ) e - 2 004 (2 004 ) e -
Vrátenie odmeny od bývalého výkonného pracovníka (5 350 ) 5 350 f - - - -
Celkové prevádzkové výdavky 659 184 (23 641 ) 635 543 707 071 (10 011 ) 697 060
Prevádzkové príjmy 22 787 23 641 46 428 54 170 12 669 66 839
Prevádzková marža 3,3 % 6,8 % 7,1 % 8,7 %

Úroky a ostatné (čistá hodnota) (4 172 ) - (4 172 ) (2 427 ) (1 120 ) h (3 547 )

Príjmy pred zdanením a úrokovou stratou 18 615 23 641 42 256 51 743 11 549 63 292

(Výnos z) rezervy na daň z príjmu (39 122 ) 52 993 i,j 13 871 16 132 4 029 j 20 161
Čistá úroková strata (726 ) - (726 ) (996 ) - (996 )
Príjmy z prebiehajúcich operácií 57 011 (29 352 ) 27 659 34 615 7 520 42 135

Strata z ukončených operácií (242 706 ) 242 706 k - 8 276 (8 276 ) k -

Čistý príjem (strata) $ (185 695 ) $ 213 354 $ 27 659 $ 42 891 $ (756 ) $ 42 135

Zriedený zisk (strata) na akciu:*
Príjmy z prebiehajúcich operácií $ 0,50 $ (0,26 ) $ 0,24 $ 0,27 $ 0,06 $ 0,34
(Strata) zisk z ukončených operácií, bez dane (2,14 ) 2,14 - 0,07 (0,07 ) -
Zriedený zisk (strata) na akciu $ (1,64 ) $ 1,88 $ 0,24 $ 0,34 $ (0,01 ) $ 0,34

Mimoriadny vážený priemer akcií:
Základný 113 460 113 460 113 460 122 212 122 212 122 212
Zriedený 114 622 114 622 114 622 124 338 124 338 124 338

Poznámka o opravných položkách pro forma:
Uvedené finančné informácie obsahujú niektoré finančné non-GAAP opatrenia. Tieto informácie sa nemajú využívať namiesto finančných informácií pripravených a predložených v súlade s GAAP, ani sa nemajú posudzovať oddelene. Sme presvedčení, že uvedená prezentácia opatrení non-GAAP poskytuje užitočné informácie pre manažment a investorov o niektorých hlavných prevádzkových a obchodných trendoch týkajúcich sa našich výsledkov činností bez niektorých spojených poplatkov za reštrukturalizáciu a iných osobitných poplatkov.

Opravné položky pro forma tvorí:

A Opravné položky časovo rozlíšených príjmov spravodlivej hodnoty vyžadovaných podľa existujúcich pravidiel nákupného účtu týkajúceho sa akvizícii aktív HotJobs v 3. štvrťroku 2010.

b Poplatky za oddelenie týkajúce sa v hlavnej miere reorganizácie výrobkových a technologických skupín na celosvetovej základni

c Náklady na akvizíciu a integráciu spojené s akvizíciou aktív HotJobs

d Poplatky spojené so zmenami v prenajatých prevzatiach na predtým opustených zariadeniach.

e Poplatky spojené s reštrukturalizáciou súvisiace so strategickými opatreniami, ktoré spoločnosť oznámila v januári 2012 a poplatky týkajúce sa spoločnosti, ktoré už v roku 2011 nie sú zapojené do arbitráže hlavnej generácie. Tieto poplatky zahŕňajú náklady spojené zo znižovaním pracovnej sily spoločnosti, odpisovaním fixných aktív, nákladov spojených s konsolidáciou niektorých kancelárií a profesijné poplatky.

f Reštitúcia vyplatená bývalým výkonným pracovníkom vláde Spojených štátov v súvislosti s postupmi možností historických akcií.

g Náklady priamo spojené s naším už oznámeným prehľadom strategických alternatív.

h Čisté zisky z dostupných cenných papierov na predaj.

i Opravné položky dani z príjmov non-GAAP zahŕňajú obrat rezerv dane z príjmov z neistých pozícií daní počas štvrťroka a nenávratnej daňovej výhody spojenej s niektorými daňovými stratami vyplývajúcimi z reštrukturalizácie spoločnosti.

j Opravná položka dane z príjmov sa vypočíta pomocou platnej daňovej sadzby daného obdobia vynásobenej opravnými položkami pro forma k príjmu (strate) pred daňou z príjmu a straty v úrokoch za kmeňové akcie.

k Predstavuje výsledky ukončených operácií v súvislosti s rozhodnutím predaja čínskej divízie programu Kariéra – Čína. Predaj by sa mal realizovať v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov.

*Výnosy na akciu za určité obdobia sa nepridajú v dôsledku zaokrúhlenia.

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NEAUDITOVANÉ PREVÁDZKOVÉ SEGMENTOVÉ INFORMÁCIE NON-GAAP
(v tis.)


Tri mesiace končiace 30. septembra 2012 Kariéra -
Severná Amerika Kariéra – zahraničie Internet a reklamné poplatky Výdavky spoločnosti Spolu

Príjem – GAAP $ 115 455 $ 87 451 $ 18 804 $ 221 710
Opravné prostriedky non-GAAP - - - -
Príjem – non-GAAP $ 115 455 $ 87 451 $ 18 804 $ 221 710

Prevádzkový zisk (strata) - GAAP $ 17 169 $ 4 124 $ 4 990 $ (11 655 ) $ 14 628
Opravné prostriedky non-GAAP (116 ) 570 9 1 265 1 728
Prevádzkový zisk (strata) – non-GAAP $ 17 053 $ 4 694 $ 4 999 $ (10 390 ) $ 16 356

OIBDA - GAAP $ 26 887 $ 10 552 $ 6 990 $ (7 949 ) $ 36 480
Opravné prostriedky non-GAAP (116 ) 570 9 1 265 1 728
OIBDA - Non GAAP $ 26 771 $ 11 122 $ 6 999 $ (6 684 ) $ 38 208

Prevádzková marža - GAAP 14,9 % 4,7 % 26,5 % 6,6 %
Prevádzková marža – non-GAAP 14,8 % 5,4 % 26,6 % 7,4 %

Marža OIBDA - GAAP 23,3 % 12,1 % 37,2 % 16,5 %
Marža OIBDA – non-GAAP 23,2 % 12,7 % 37,2 % 17,2 %

Tri mesiace končiace 30. septembra 2011 Kariéra -
Severná Amerika Kariéra – zahraničie Internet a reklamné poplatky Výdavky spoločnosti Spolu

Príjmy $ 123 160 $ 103 623 $ 21 797 $ 248 580
Opravné prostriedky non-GAAP - - - -
Príjem – non-GAAP $ 123 160 $ 103 623 $ 21 797 $ 248 580

Prevádzkový zisk (strata) - GAAP $ 21 434 $ 15 825 $ 395 $ (8 503 ) $ 29 151
Opravné prostriedky non-GAAP - 323 1 681 - 2 004
Prevádzkový zisk (strata) – non-GAAP $ 21 434 $ 16 148 $ 2 076 $ (8 503 ) $ 31 155

OIBDA - GAAP $ 33 589 $ 24 374 $ 3 737 $ (6 408 ) $ 55 292
Opravné prostriedky non-GAAP - 323 1 681 - 2 004
OIBDA - Non GAAP $ 33 589 $ 24 697 $ 5 418 $ (6 408 ) $ 57 296

Prevádzková marža - GAAP 17,4 % 15,3 % 1,8 % 11,7 %
Prevádzková marža – non-GAAP 17,4 % 15,6 % 9,5 % 12,5 %

Marža OIBDA - GAAP 27,3 % 23,5 % 17,1 % 22,2 %
Marža OIBDA – non-GAAP 27,3 % 23,8 % 24,9 % 23,0 %

Deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2012 Kariéra -
Severná Amerika Kariéra – zahraničie Internet a reklamné poplatky Výdavky spoločnosti Spolu

Príjem – GAAP $ 351 418 $ 272 825 $ 57 728 $ 681 971
Opravné prostriedky non-GAAP - - - -
Príjem – non-GAAP $ 351 418 $ 272 825 $ 57 728 $ 681 971

Prevádzkový zisk (strata) - GAAP $ 35 279 $ 6 407 $ 13 565 $ (32 464 ) $ 22 787
Opravné prostriedky non-GAAP 14 213 9 433 1 166 (1 171 ) 23 641
Prevádzkový zisk (strata) – non-GAAP $ 49 492 $ 15 840 $ 14 731 $ (33 635 ) $ 46 428

OIBDA - GAAP $ 71 071 $ 28 149 $ 20 532 $ (21 180 ) $ 98 572
Opravné prostriedky non-GAAP 8 965 8 898 543 (1 184 ) 17 222
OIBDA - Non GAAP $ 80 036 $ 37 047 $ 21 075 $ (22 364 ) $ 115 794

Prevádzková marža - GAAP 10,0 % 2,3 % 23,5 % 3,3 %
Prevádzková marža – non-GAAP 14,1 % 5,8 % 25,5 % 6,8 %

Marža OIBDA - GAAP 20,2 % 10,3 % 35,6 % 14,5 %
Marža OIBDA – non-GAAP 22,8 % 13,6 % 36,5 % 17,0 %

Deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2011 Kariéra -
Severná Amerika Kariéra – zahraničie Internet a reklamné poplatky Výdavky spoločnosti Spolu

Príjmy $ 366 757 $ 305 918 $ 88 566 $ 761 241
Opravné prostriedky non-GAAP 2,658 - - 2,658
Príjem – non-GAAP $ 369 415 $ 305 918 $ 88 566 $ 763 899


Prevádzkový zisk (strata) - GAAP $ 54 425 $ 38 082 $ 3 760 $ (42 097 ) $ 54 170
Opravné prostriedky non-GAAP 2 885 605 1 702 7 477 12 669
Prevádzkový zisk (strata) – non-GAAP $ 57 310 $ 38 687 $ 5 462 $ (34 620 ) $ 66 839

OIBDA - GAAP $ 92 460 $ 66 119 $ 14 643 $ (33 126 ) $ 140 096
Opravné prostriedky non-GAAP 2 885 605 1 702 7 477 12 669
OIBDA - Non GAAP $ 95 345 $ 66 724 $ 16 345 $ (25 649 ) $ 152 765

Prevádzková marža - GAAP 14,8 % 12,4 % 4,2 % 7,1 %
Prevádzková marža – non-GAAP 15,5 % 12,6 % 6,2 % 8,7 %

Marža OIBDA - GAAP 25,2 % 21,6 % 16,5 % 18,4 %
Marža OIBDA – non-GAAP 25,8 % 21,8 % 18,5 % 20,0 %

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring