OTS:Spoločnosť Starwood Capital Group kupuje kancelársky park v Českej republike

TASR, 23. júla 2013 10:01

Greenwich/Connecticut/Praha 23. júla /PRNewswire/ (TASR-OTS) - Spoločnosť Starwood Capital Group, popredná súkromná investičná firma, dnes oznámila, že jej sesterská spoločnosť kúpila objekt The Park, kancelársky park triedy A v Prahe v Českej republike. Spoločnosť objekt Park kúpila od spoločnosti Aberdeen Asset Management Deutschland AG. Podmienky transakcie neboli zverejnené.

Tento objekt ponúka na prenájom priestor s rozlohou 116.000 štvorcových metrov, a to v 12 budovách v rámci kancelárskeho parku, ktorý má ideálnu polohu v pražskej štvrti Chodov. Výstavba bola dokončená v roku 2008 a v súčasnosti sa prenajíma 99 % z celkového priestoru. K súčasným nájomcom patria dobre známe nadnárodné organizácie, ako sú spoločnosti DHL, IBM, Honeywell, SONY, Accenture a Dell. Spoločnosť Starwood plánuje aj naďalej využívať služby pôvodného developéra a pôvodného správcu parku, spoločnosti AIG/Lincoln. Prostriedky na refinancovanie parku spoločne poskytli spoločnosti pbb Deutsche Pfandbriefbank a Helaba.

"Teší nás, že kupujeme taký prvotriedny a dobre fungujúci park v jednom z najenergickejších hospodárskych regiónov Európy. Táto transakcia je v plnom súlade s naším už skôr oznámeným cieľom nakupovať projekty s kvalitnou návratnosťou vložených investícií za ceny podstatne nižšie, ako by bola cena za výstavbu podobného projektu, keďže cieľom tejto stratégie je posilniť našu pozíciu v Európe," povedal Jeff Dishner, generálny riaditeľ spoločnosti Starwood Capital Group. "Pri tomto parku ide skutočne o špičkový projekt s prvotriednym manažérskym tímom a vysoko kvalitnými a dôveryhodnými nájomcami a my sa tešíme na ďalšie posilnenie tohto úspešného projektu."

Právnym poradcom spoločnosti Starwood pre túto akvizíciu a jej financovanie bola spoločnosť Dentons.

O spoločnosti Starwood Capital Group Global, LLC Starwood Capital Group je súkromná investičná firma so sídlom v USA špecializujúca sa najmä na investície do nehnuteľností. Od svojho vzniku v roku 1991 firma nadobudla vlastný kapitál v hodnote viac ako 20 mld. USD a prostredníctvom rozličných fondov preinvestovala viac ako 16 mld. USD, čo predstavuje aktíva viac ako 41 mld. USD. Starwood Capital Group v súčasnosti spravuje majetok v hodnote 26,3 mld. USD. Spoločnosť Starwood Capital Group má kancelárie v Greenwichi, Atlante, San Franciscu, Washingtone, D.C., Los Angeles, Chicagu a Miami a pobočky v Londýne, Luxembursku, Paríži a v Sao Paule. Spoločnosť Starwood Capital Group investuje globálne do nehnuteľností všetkých tried a kategórií vrátane kancelárií, obchodných priestorov, obytných priestorov, objektov pre dôchodcov, golfových centier, hotelov, letovísk a priemyselných objektov. Spoločnosť Starwood Capital Group a jej sesterské spoločnosti úspešne uplatňujú investičnú stratégiu, ktorá je založená na budovaní spoločností so širokým portfóliom realít na verejných, ako aj súkromných trhoch. Ďalšie informácie o spoločnosti Starwood Capital nájdete na webové stránke http://www.starwoodcapital.com.   Kontakt: Tom Johnson/Pat Tucker Abernathy MacGregor +1-212-371-5999

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring