OTS:Vyjadrenie poslanca NR SR Antona Martvoňa k článku v denníku SME s názvom...

TASR, 30. apríla 2013 20:28

OTS: Vyjadrenie poslanca NR SR Antona Martvoňa k článku v denníku SME s názvom "Martvoň zo Smeru má pre Ústavný súd iné riešenie ako Fico"

Bratislava 30. apríla (TASR-OTS) - Denník SME nepresne uverejnil a nešťastne vytrhol moje vyjadrenie z kontextu odbornej diskusie k téme zablokovania Ústavného súdu, nakoľko som v pléne NRSR i vo vyjadrení pre Agentúru SITA uviedol, že plne podporujem riešenie zvolené vládou SR a pánom ministrom Borecom a že vzhľadom na vzniknutú situáciu na Ústavnom súde je to jediné v súčasnosti vhodné a správne riešenie. Zároveň som uviedol, že v rámci odbornej diskusie a v rámci hypotetickej roviny, že by mohlo existovať ešte aj iné riešenie "pro futuro" pri zložitých a špecifických situáciách podobných tejto, by mohlo existovať ešte jedno špecifické riešenie a to, že by o špecifických situáciách rozhodovalo plénum Ústavného súdu a nie senát. Žiaden pozmeňujúci návrh som však v NR SR nepodal a o mojej plnej podpore vládnemu návrhu riešenia svedčí aj to, že dnes som celý deň vládny návrh novely zákona o organizácii Ústavného súdu a konaním pred ním v skrátenom legislatívnom konaní v pléne tvrdo obhajoval a aj som zaň v NR SR hlasoval. To, že odborne diskutujeme ako poslanci vládnej strany, je dôkazom toho, že strana SMER-SD hľadá všetky možné riešenia ako odblokovať patovú situáciu na Ústavnom súde.

Anton Martvoň - poslanec NR SR za stranu SMER-sociálna demokracia.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring